Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-11-2010, 19:13   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Başkent Derbisi A.C.Roma'nın

Serie A'da liderlik koltuğunda oturan Lazio'yu Başkent Derbisi'nde iki penaltı golüyle mağlup eden Roma, zirve yarışına yeni bir soluk getirdi: 0-2

Serie A'da liderlik koltuğunda oturan Lazio, Başkent Derbisi'nde ezeli rakibi Roma ile Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı.



Lazio sahaya; Muslera, Lichtsteiner, Stendardo, Dias, Radu, Ledesma, Brocchi, Mauri, Hernanes, Floccari, Rocchi 11'i ile çıktı.

Konuk Roma ise sahada; Julio Sergio, Cassetti, Mexès, Burdisso, Riise, De Ross, Simplício, Perrotta, Menez, Vucinic, Borriello 11'i ile yer alırken, geçen hafta kırmızı kart gören kaptan Totti; takımını derbide yalnız bıraktı.

İki ekibin de kontrollü bir mücadele sergilediği ilk yarının 42. dakikasında Roma golü buldu ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti ve taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarının hemen başlarında Roma penaltı kazandı. Ceza sahasının hemen dışından Simplício'nun çektiği sert şut ceza sahası içinde Lichtsteiner'ın eline çarptı ve hakem beyaz noktayı işaret etti. Atışı kullanan Borriello'nun kötü vuruşu Muslera'nın altından ağlara gitti ve Roma 1-0 öne geçti.

80. dakikada Riise'nin soldan içeriye çevirdiği topa gerilerden gelen Simplício'nun sert vuruşu üst direkten geri geldi, pozisyonu takip eden Vucinic'in vuruşu ise auta gitti.

81. dakikada sol kanattan kullanılan serbest atışta arka direğe doğru seken topa Mauri dokunmak istedi ancak meşin yuvarlak auta gitti. Bu pozisyonda Riise'nin kendisini çektiğini ileri süren Mauri ve takım arkadaşları penaltı itirazlarında bulundu ancak karar değişmedi.

85. dakikada Lazio bu kez direğe takıldı. Soldan Floccari'nin yaptığı ortada arka direğe açılan topa, 73'te oyuna giren Foggia gelişine vurdu, top yan direkten geri geldi.

86. dakikada Roma bir penaltı daha kazandı. 84'te oyuna giren Baptista'nın ceza sahası içinde Dias tarafından düşürülmesi sonucu hakem penaltıya hükmetti. Atışı kullanan Vucinic farkı 2'ye çıkardı.

Ezeli rakibini iki penaltı golüyle deviren Roma, sahadan 2-0 galip ayrıldı ve moral depoladı.

Roma, 10 maç sonunda puanını 15 yaparken; Lazio ise bu sezonki ikinci yenilgisini almasına karşın 22 puanla haftayı zirvede tamamladı.

Kaynak:Ajansspor
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla