Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-11-2010, 01:42   #22
alleenje
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum valla sen beni hiç ama hiç anlamamışsın...Sen benim isimler üzerinden tartıştığımı hiç gördün mü..Doğru ben sağlam ve denizli yi savunuyordum..ama ben Tigana yı da savundum,Rıza'yı da savundum...ben Brigel'i de en çok da Toschack'ı savundum..dostum ben hep istikrarı savundum..aslında ben hep Beşiktaş'ımı savundum..kusura bakma ben senin kadar anlamam futboldan onun için Bobo ya 3'luk yada 4'lük diyecek kadar futboldan anlamıyorum..benim anladığım Beşiktaşımın formasını giyen herkes 10 luktur
ben futboldan senin kadar anlamam Atakan'cım..8 yaşından 38 yaşına kadar türlü kategorilerde oynadım,hocalık yaptım,araştırdım yazdım ama orta sahaya duvar olmuyor diye santrafora 3'lük diyen seni gördüm..
Sevgili atakan ,santraforun duvar olarak kullanılması ,santraforun kalitesi ile ilgili değildir,takımın hücum stratejisi ile ilgilidir..eğer rakip geriye yaslanarak oynuyorsa kanatlardan top getirirsin,eğer rakip ilerde defans yapıyorsa da araya top atarak forveti beslersin.. hoca orta saha oyuncularına ,rakip defansın diziliş ve oyuncu özelliklerine göre ya santraforu duvar yapıp 2 ye 1 yapın der ya santrafora stoperleri çizgiye taşımasını söyler ..ya da forvet oyuncularına dip koşu atarak top almalarını söyler..ama asla ve asla orta saha verimsizse suçlusu forvettir gibi bir abukluğu düşünmez ..tam tersi forvet verimsizse orta sahanın efektif çalışmadığını düşünür..ve gol çalışmalarını orta sahanın hazırladığı pozisyonlar üzerine geliştirir..sana önerim..herhangi bir amatör küme takımı da olsa birkaç antrenman izlemendir sevgili dostum..
Abim bunu bana yapma...
sen bana diyorsunki beni anlamiyorsun.. Eyvallah olabilir belki anlamamisimdir.
Peki sen beni anliyormusun ?
Benim orada verdigim rakamlar,10 uzerinden 3 ya da 4 degildi.Tezahurat yapmakla birsey olmaz, futbolcu ne fazlalasir ne eksilir....gercek dusunceni yaz.. mesaji vermek istemistim.
Yani hafif senin dilinden konustum.Sen bu dili cok sik kullaniyorsun.Ama sana kullanilinca alinganlik yapiyorsun.
Bu yazida bile ben futboldan anlamam diye baslayip bana giydirmissin.Onada eyvallah..Bana giydirebilecek kalibrede bir insansin cunku.
Mesajinin bundan sonraki kismi ise benim istedigim cevaplar.Bana bu aciklamalari yap,sabaha kadar tartisalim..Senin yada benim hakli olmam inanki onemli degil.Muhim olan seviyeli bir sekilde,futbolcunun serefine,haysiyetine,aldigi paraya bulasmadan tartisabilmek.Ben o yuzden genellikle karsit fikirde oldugum seninle tartismayi seviyorum.
Ama hafif seni elestiren bir yazima alinganlik gostermeni anlamiyorum.
Bu aciklamadan sonra konuyla ilgili cevabimi yazayim:
Verdigin cevap dogru.Fakat biz o oyunu oynamiyoruz.Biz oyunu 40 metrede oynamaya calisiyoruz.Buda film adi gibi dar alanda kisa paslasmalar yapmamizi gerektirecek bir mantalite.En uctaki adamin bobonun yada he kimse onun her zaman aldigi topla kaleye yonelmesi olmaz.2 stoper arasinda kaldigi zaman arkasinda bos kalan adama topu cikarmasi gerekir.Beda genellikle oyun kurucu(yani Guti) olur.Bu sistemi oynayan (yani savunmayi onde kurup oyunu 40 metreye sikistiran modern futbol takimlari) takimlarin santraforlarina bir bak.Bir tane Bobo gibi santraforu olani varmi?Guti kac kere Bobo ile al ver yapabilmis?
Bu isin sistem tarafi.
Birde oyuncu olarak ele alalim.Cunku sen Boboyu degil ortasaha adamlarini yetersiz gormussun.Bu takimda Boboyla birlikte Ricardinho,Kleberson,Cisse,Fink,Ernst,Necip,Guti,T abata,Delgado(senin cok begendigin),Koray Avci.... orta saha oyunculari oynadi.Hadi bunlarin %70 ini on libero oldugu icin eleyelim.4 adam kalsin..Tabata,Ricardinho,Guti ve Delgado.Ya bu adamlar nicin geldikleri takimlardaki gol yuzdesini bizde yakalayamiyor?Sakin Bobo dan olmasin.Her takimin onliberosu kaleye sut atmaya uygun pozisyon bulurken bizim onliberolarimizin sut yuzdesi niye bukadar dusuk?
Irfan Abi bana antenman seyretmeyi tavsiye etmissin..Eyvallah.
Simdi sana antrenorlerin verecegi yuzdeleri soyleyeyim.Bir takim araya paslarla normal bir macta forvetini bir macta maksimum 4 kez pozisyona sokar.
Duvar olma yontemi ile sut cekme secenegini kullanacak bir takim ise minimum 6-7 sut bulur.
Bunu Hollandali hocalar soyluyor.
Kaldiki oyunu rakip yari alana yiktigimiz anlarda araya pas secenek olmaktan cikar.Burada kullanilmasi gereken kanatlar ve uzaktan sutlardir.
Bu sadece Bobonun duvar olamamasina aciklama.
Pres yapmamasi ,top tutmamasi,stoperlerle bogusmamak icin kanatlara kacmasi(bunun icin hocaya boboyu niye kanat oynatiyorsun diye soranlar var),Hava toplarina hakimiyetsizligini hic tartismadik.
Sen yaz onlarada seve seve cevap vereyim.
Ama yeterki yaz.
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline