Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11-2010, 13:52   #5
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Takımda hocanın ilk işi ,oyuncuların bireysel becerilerine göre taşları doğru yerlerine oturtmak..bu temel uygulamada sıkıntılar olursa ve bu sıkıntılarda ısrar edilirse,her hüsranın ardından oyuncunun kendine olan güveninide sıfırlarsınız..şu an olduğu gibi bi kaosun içinde kalırsınız..
Hocanın esnek bi yapısı olması gerekir bana göre..sezon başı Q7-Gutinin havası ve gazı ,sezonu erken açma , Avrupada kolay rakiplerle aldığımız sonuçlar bizi yanıltan etmenler oldu..peki sonra ne oldu ? Q7 ve Guti sakatlandı,Aurelio sakatlandı..sen ne yaptın? aynı sistem ve mantaliteyle Tabata ve Holosko takozlarından kanat oyuncusu yaratmaya çalıştın, işin hucüm yönünü geçtim,takım savunmasına da zararı oldu bu durumun..Hala da ısrarcı olması beni delirten şey..
Söylemek istediğim şey, takımı hazırlarken bazı sakatlık ,kart , rotasyon uygulamalarını düşünerek, sistem dediğimiz şeyin daha esnek olması gerektidir..2. hatta 3. planı olmasıdır kısacası..
Senin Q7 in yok oraya Tabatayı koyma..Oraya İsmaili çek formsuz Holoskuyu oynatacağına Toramanı beke çek önüne Hilberti koy..Necipten sol açık sol iç oyuncu yaratmaya çalışma..Ernst - Necip yanyana koy 4-4-2 ye dön..Bunları nasıl olurda Üst Düzey bi Teknik adam göremez anlamış değilim..
Kasımpaşa maçında adamlar ortasahada basıyor,orta sahaya hakimler tamamen.. oyundan Aurelio yu alma,hadi aldın diyelim Q7 yi sokma bari be adam.. Necip-Fink ikilisini oyuna alsa Gutiyi Bobonun arkasına koysa Holoskoyu çıkarıp Q7 i alsa bakın o maç 1-1 mi bitiyor , 3-0 mı..

Yeter artık ..Bi takımla bu kadar oynanmaz ki..Dediğim gibi doğru taşları yerine koysun,Esnek bi sistem yapısı olsun,kenarda ruh gibi durmasın agresif olsun,oyunu okuma ve rakipleri tanıma konusunda bol çalışma yapsın..

Konu RamesooN tarafından (12-11-2010 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir..
RamesooN Ofline