Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2014, 22:32   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Milli Maçlar Uefa'ya Satıldı

Milli maçlarda Şampiyonlar Ligi geliri ve kalitesini hedefleyen UEFA, Avrupa ülkelerinin yayın haklarını doğrudan kendisi satın aldı.

Futbolun patronu ay yıldızlı ekibin Euro 2016 eleme grubu ile iki hazırlık maçına 40 milyon dolar ödedi. UEFA satın aldığı yayın haklarını şirketlere pazarladı. Türkiye’deki haklarını ise Saran Grup aldı.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF), milli takımın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçlarıyla iki özel karşılaşmasını 40 milyon dolara UEFA’ya sattı. UEFA, milli maçların değerini artırmak için şampiyonlar ligi yayın sistemini devreye soktu. Yayında merkezileştirmeye giden Avrupa futbolunun patronu, bu amaçla ülke federasyonlarından maçlarının yayın haklarını kendisi satın alıp daha sonra bu hakkı şirketlere pazarladı.

UEFA bu çerçevede aralarında Türkiye’nin de olduğu bütün ülkelerin Euro 2016 ile Avrupa ülkelerinin 2018 Dünya Kupası grup eleme maçlarının yayın haklarını aldı. 546 maçlık paketi 700 milyon Euro’ya alan UEFA, kendisi şirketlere satarak 1 milyar 200 milyon Euro gelir elde etmeyi umuyor.

UEFA, Türkiye’nin sadece Euro 2016’daki grup ve (5’li gruba düşersek 10, 6’lı gruba düşersek 12 maç) ile iki hazırlık müsabakası için TFF’ye 32 milyon Euro (40 milyon dolar) ödedi. Türkiye dahil diğer bütün ülkelerin maçların Euro 2016 ve 2018 Dünya Kupası eleme maçlarının Türkiye yayın haklarını Saran Grup aldı. Türkiye’de bu maçları yayımlamak isteyenler Saran Grup’un kapısını çalacak.

MAÇLAR HD DEĞİL 4K KALİTESİNDE YAYINLACAK

UEFA, milli maçlarda merkezi yayıncılık sistemine geçerek Devler Ligi’ndeki yayın kalitesini ve kazancı hedefliyor. Sahadaki kamera sayısı artırılacak. Yayınlar 4K formatında gerçekleştirilecek. Bu HD yayın sisteminden daha üst bir düzey. Avrupa ve Dünya Şampiyonası eleme maçlarının sponsorları da UEFA tarafından belirlenecek.

YAYIN HAKLARI HANGİ ÜLKEDE HANGİ ŞİRKETE VERİLDİ

Türkiye: Saran
İngiltere: ITV
Ukrayna: TV-Broadcasting Company Ukraine
ABD: FOX Sports
Kanada: Rogers Sportsnet
Brezilya: Globosat
Latin Amerika: SKY Mexico/DIRECTV

Hurriyet
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla