Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2014, 01:52   #3
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Başkan'dan Açıklamalar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, TRTSpor’da yayınlanan Futbol Ateşi Programı’nda Tunç Elibol’un sorularını yanıtlarken, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

“STADIMIZ AĞUSTOS AYINDA BİTECEK”

Çok tevazu göstermeyim .bizim hayalimizdi ama o hayali gerçekleştirebilmek için her adımını biz attık izninden her aşamasını kat ederek geldik çok zorlandık, çok inanılmaz derecede zor günler geçirdik ama hiç yılmadan devam ediyoruz ve istediğimiz hedeflediğimiz tarihte yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Bunlar çok esasında beni etkilemez beni etkileyen kısmı şu oluyor yalan, iftira,çok ayıp şeyler bunlar ve bunlara böyle cevap vermeyip yani devamlı kamu oyunda değil ama kendi içimizde söylüyorum kendi işimize bakmaya çalışıyoruz. şöyle bize 5-6 bir müsaade edin de bu stadı bir yapıp bitirelim ben bu stadı kendime ev olarak filan yaptığım yok bu stadı Beşiktaşlılara, Türk sporuna gelecek nesillere yaptığımız bir şey herkesin ortak menfaati bir bırakın rahatça yapalım şunu. dedikodu, yalan dönem dönem kızıyorum çıkıp cevap veriyorum ama maalesef ki bunu çoğunda Beşiktaşlılar yaptığı içinde çok üzüntü duyuyorum. şu aralar onun dışında hırslanıyorum açıkçası. benim bir özelliğim ben hiç yılmam çalışmaktan da hiç çekinmem devam ediyoruz. Çokta kötü değiliz.Stad ağustos sonuna yetiştirmeye gayret ediyoruz. Esasında bunu bilerek ortaya ben attım 2 ana sebebi vardır 1. hedefe kilitlenip camiamızla beraber hedefe yönelik hareket etmekti herkes oraya kilitlensindi.

“STATIN ORTASINA GÖKDELEN DİKECEĞİMİZİ BİLE SÖYLERLER”

2.de bu boş laflar var yok altında açıkçası şehir çıktı, yapılmayacak, park yapılacak filan sohbetleri bitsin bir an evvel artık önümüze bakalım.onun içinde bir an evvel stada konsantre olalımdı.bunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum.Kimse buraya stad yapılmayacak demiyor. şimdi son zamanlarda ruhsat sahte denmeye filan başladı oda bitti artık stad ağustosta mı bitecek, eylül de bitecek, 2015 ocakta mı bitecek artık o süreçleri konuşuyoruz iyi yoldayız demektir.

Bilmiyorum belki sahanın ortasına gökdelen dikecekler bilmiyorum yani bir şeyler bulurlar çokta önemli değil. ben sokaklardayım her gün Beşiktaşlılarla beraberim fotoğraflar çekiliyoruz , sohbet ediyoruz filan Beşiktaşlılar biliyorlar gerçekleri ufak bir zümre tabi senelerdir Beşiktaşlıları kemirmişler menfaat sağlamışlar bu illa bedelsel bir menfaat değil sözlerin geçmesinde bir menfaat olabilir, ego tatminlerinde menfaat olabilir. bunları göremeyince atıyorlar, tutuyorlar çokta artık yavaş yavaş şey yapıyoruz alıştık diyelim.

İçinde Beşiktaşlılar var yani dünyanın en muhteşem taraftarı var. En yüksek sesle bağıran taraftar var. Enkriyatif taraftarı var. Muhteşem bir takımla dönüş yapacağız oraya Allah’ın izniyle. Binalar filan hiçbir şeye ruh vermez oraya ruh veren insanlar yoksa çokta çok güzel stadlar vardır belki ama içi gittiğinizde boştur. boş olan bir yerin hiçbir manası yok o bir esas amacımız bizim futbol takımımızın çok keyifli maç oynayabileceği taraftarlarımızın keyifle maç izleyebileceği bir yer yapmak yoksa bina yapmak filan değil. ne yapacağız bina yapıp e tabii ki çok lüx, çok akıllı bir bina çevreci, yeşil bir bina her şeyi düşünülmüş bir bina önümüzde ki 50 seneye hizmet edecek bir bina. ama öyle şey değil.

E tabi yani yaklaşık 10 milyon dolar civarında bir satış yapılmıştır tahmin ediyorum 1-2 ay içinde 20 milyon doları bulur iyi gidiyorlar locaların bazı bölümleri bitti yer kalmadı çünkü yerlerini ayırttı birçok insan ödemelerini yapıyorlar yavaş yavaş artık göbeğe yakın yerlerde yer çok az var koltuklarda, viplerde göbekleri herkes almaya başladı biz kimseye öncelik vermedik. ilk gelen ilk alır. yo parayı veren düdüğü çalar tabii ki o doğru bir laf, ama ilk gelen ilk alır. yanisonradan işte iyi yer kalmadı gibi bir yer ki bizim stadyumun hemen hemen her yeri iyi yer olacak. ama ilk gelen ilk alacak tabi.

“TRANSFERDE 4 YABANCI ALACAĞIZ”

Yeni stada birinci olarak kendim geleceğim tabi ki. yani tabi şey Önder ÖZEN e ekibi çalışıyor benimle de tartışıyorlar, futbol komitesinde ki arkadaşlarla da tartışıyorlar iyi bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar. bu transferlere bedelsel yüksek para vermekten daha önemlisi takıma katkı sağlayabilecek kendini kanıtlamış bazı oyuncular almaya gayret ediyoruz. inşallah da başarılı oluruz.

Biz zaten aldık pozisyonumuzu bizde 5+3teyiz. bizde yani bizim pozisyonumuz belli. onun içinde bizim elimizde ki imzaladığımız kontratları ve süreleri ve ona yapmış olduğumuz hazırlıklar belli o avantajımızı seneye kullanmak istiyoruz.
Olmayacak transferler var tabi. Sözleşmesi bitenler sözleşme yenilemeyeceklerimiz var ama şey 4 tane yabancı transferi yapacağız tahmin ediyorum. Cenk işte bitti bir tane daha belki yerli max 2 tane daha yerli oyuncu alıyoruz. 4 tane yabancı oyuncu alacağız.

“İBRAHİM KIZIL’I MAHKEMEYE VERDİM”

Biz çok üslubumuzla bize yakışan şekilde cevap verdik Gaziantep sporun başkanı bir şehri temsil ediyor. o insanları rencide edecek bir şey söylemek istemiyorum. netice itibarı ile bir şehir kulübünün başkanıdır onun içinde çok böyle yorumlarda o nezaketle yapmaya gayret ettim.Hırslanmış kendisinin söyledikleri lafla alakalı tazminat davası açtım zaten artık gerisini spor kamuoyu, Türk kamuoyun bileceği işler.

Beşiktaş tüm birimleri ile şampiyonluk yarışının içerisindedir elinden gelen gayreti gösterecektir diğer 2 ezeli rakibiz de aynı şekilde belki arkamızdan gelen Sivas’ta aynı şekilde olmak üzere herkes şampiyonluk yarışı içerisindedir. tabi bizim Galatasaray ile 1 Fenerbahçe ile de 5 puanlık farkın olması bizi ve camiamızı artık şampiyonlukta son dönemeçlere geliyoruz önemli bir şeydir.

“MHK KASIMPAŞA OLAYINI KAPATMAK İSTEDİ”

Kasımpaşa ile verdiğimiz hukuki mücadele haklılık mücadelesidir. Bir kulis mücadelesi değildir onun içinde bilimsel çalışmalara dayanan neden haklı olduğumuzu gösteren şeylerdir. burada zaten ilk günden beri aynı şeyi söylüyorum bu bir ayıpta değildir. Yani hakem kural hatası da yapmış olabilir. Dünyada ilk defa yaptığı bir şeydir o Donk’un üstü örtülmesi gerekli olan bir şeyde değildir. Hakemde neden böyle bir MHK üzerini örtmeye kalktı onu anlamış değilim ama sonucunda biz hukuksal mücadelemizi verdik ve kazandık.

“GALATASARAY MAÇI FENERBAHÇE DERBİSİ GİBİ OLSUN”

Galatasaray ezeli rakibimiz her derbinin kendine özgü bir senaryosu vardır. o maçla alakalı bir senaryoda vardır. Yani Galatasaray ile oynadığımız ilk yarı maçını düşünüyoruz ama Fenerbahçe ile oynadığımız 3-3 lük maçta acayip seyredenlere keyif veren kırmızı kartın olduğu öne geçmeler çok keyifli bir mücadeleydi. Ne olacağını kimse derbinin bugünden söylenilecek bir söz yoktur Beşiktaş takımı her yere kazanmak için gider bu dünyanın en büyük kulüpleri şampiyonlar liginin şampiyonu olmuş kulüpler bile olsa Beşiktaş takımı bir rakibine karşı kazanmak için oynar. Rakibimizde tabii ki kendi evindedir onlarda kazanmak için sahaya çıkacaktır. Sahada netice itibari ile hakemin değil de futbolcuların sonunu getireceği futbolcuların oyunun sonunu belirleyeceği bir mücadele olmasını sakatlıkların olmamasını temiz seyredenlere aynı Fenerbahçe maçında olduğu gibi keyif veren bir mücadele olmasını temenni ediyorum. Ondan başka da söylenecek bir şey yok gerisi futbolcularda.

“ŞİKEDE BİZİ F.BAHÇENİN YAYINDA KONU MANKENİ YAPTILAR”

Aziz Başkan çok sevdiğimiz bir kulüp başkanı benimde çok sevdiğim bir insandır. Onun söyledikleri üzerine bir yorum yapmak istemem ve camiasını rencide edecek bir şey söylemek istemiyorum bir tek şey söylüyorum bu davalarla alakalı Fenerbahçe ile yapılan bu süreçte Beşiktaş bu olayın içerisinde konu mankeni olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ın böyle bir ceza alabileceği bu sene UEFA’ya onun yüzünden gitmedik bir mevzuumuz olduğuna inanmıyorum.

Beşiktaş’ın 3 temmuz’la ismini, 3 temmuz ismini de bilerek kullanıyorum başka bir isimde kullanmıyorum kulübümün onunla isminin geçmesini istemiyorum onun için biz önümüze bakmaya gayret ediyoruz. Aziz Başkanın söyledikleri tabi ki kendisini ilgilendiren şeylerdir ama ben kendi camiamla alakalı konulara yorum yaparım başka camiayla alakalı konulara girmem rakiplerimizden de aynı saygıyı bekliyorum.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla