Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2014, 23:24   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Gökhan Türkmen Röportajı

Gökhan Türkmen, son albümü ''En Baştan''ın Tüm Detaylarını PowerTürk Tv Ekibiyle Paylaştı.

''EN BAŞTAN'' NASIL BİR ALBÜM?

Albüm içerisinde 12 tane yeni, 1 tane de cover parçamız var. Bu sefer kendi orkestramla çalıştım. ''Ara'' albümümde olduğu gibi prodüktörüm onlar oldu. Sahnedeki orkestra arkadaşlarımla aynı zamanda albümde de beraber çalıştık. 4 tane aranjörüm var. Caner Anar, Atıl Aksoy, Aytaç Özgümüş ve Tunç Çakır. Dördü aranjörlük ve müzisyenlik yaptılar. Diğer kalan orkestra arkadaşlarım da enstrümanlarıyla bu albümde eşlik ettiler.

ALBÜMÜN İSMİ NEDEN ''EN BAŞTAN''?

Çünkü benim için çok önemli bir albümdü bu albüm. Biraz da hayalimdeki bir albümdü. Çünkü başından sonuna kadar kendim ilgilendim bu albümle. Hem yapımcı olarak, hem de her şeyiyle ilgilendim aslında ve içerisindeki aranjeler, yapım aşaması, çok istediğim gibi olan bir albüm oldu. Aslında bütün orkestra arkadaşlarıma da söylediğim şey şuydu; ''Hiçbir kaygı gütmeyin. Hiçbir şey düşünmeyin. Sadece müziğimizi yapalım. Birilerine beğendirmek için yapmayalım. Müzik için, sanat için yapalım'' diye düşündük. Elimizden geldiği kadar çok titiz davrandık bu albümde. Bütün enstrümanlar özenle seçildi, davul derileri özenle seçildi. Şarkılara göre değiştirildi. Her şey çok özenle yapıldı aslında, çok titiz davranıldı. Biz aslında ''Ara'' albümünden sonra hemen albüm çıkarmayı düşünüyorduk. Ama konserlerden dolayı zamanımız olmadı. O yüzden o zamandan bu zamana albüm süreci aslında hep bu şekilde devam etti. Albümle alakalı hep düşündük. Albümün ismini zaten 2 sene önce bulmuştum. Böyle yaparım, içerisine çocukluk fotoğraflarımı koyarım. Bir bütün oluştursun diye düşünmüştüm açıkçası.

BİRAZ DA ALBÜMÜN KAYIT AŞAMASINDAN BAHSEDELİM.

Yaklaşık 3 ay içerisinde albümü kaydettik. Kaydetmeye yaz sonu başladık. Babajim stüdyolarında yaptık albümü. Çok keyifliydi albümü kaydetme süreci de aslında. Gecemizi gündüzümüze katarak, çok keyifli, disiplinli ve titiz bir şekilde hazırladık. O yüzden albümde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

''ÇATI KATI'' ADLI ÇIKIŞ ŞARKISI VE KLİBİNİ ANLATIR MISINIZ?

''Çatı Katı''nın sözü Gökhan Şahin'e, müziği bana ait. Yönetmenimiz Murat Joker, görüntü yönetenimiz Varol Şahin. Bu klibin de yaklaşık 3 ay süreci var. Albümde olduğu gibi klipte de bazı sıkıntılar yaşadık. Biraz süresi uzamak zorunda kaldı. Bu süreler aslında bizim işi daha iyi yapmamızı sağladı. Albüm ve kliple alakalı bazı şeyleri daha kontrollü yapmamızı sağladı. O yüzden klibin kurgusu, hikayesi, bütün sahneleri kafamızda daha iyi oturmuştu. Bu yüzden aslında gecikmesi bizim işimize geldi. Çok keyifli bir klip oldu. Çekimler 2 gün sürdü. 1. gün Kavacık'ta koşma sahnesini çektik. 2. gün de ev sahnelerini Ömerli'de çektik. Bana Müjde Uzman eşlik etti. Klip de albüm de, her şey istediğimiz gibi oldu aslında. Şimdilik her şey çok güzel gidiyor. İzleyenlere, albümü alanlara, dinleyenlere çok teşekkür ediyorum.

İKİNCİ KLİP HANGİ ŞARKIYA ÇEKİLECEK?

Bundan sonraki 2. klibimiz inşallah ''Dene'' şarkısına gelecek. Onda da yine Murat Joker'le çalışacağız. Mayıs ayı gibi çekip hemen sonrasında da yayınlamayı planlıyoruz. İnşallah onu da beğenirsiniz.

PEKİ ''DENE'' NASIL BİR ŞARKI?

''Dene'' parçasının aranjörü sevgili Caner Anar, sözü müziği de Serhat Tekin’e ait. Serhat Tekin sağolsun bu şarkıyı bana hediye etti. Çok sevdiğim bir arkadaşım. Benimle başladı aslında bu serüveni. İnşallah da hayırlısı olur. Buradan ona da sevgiler yolluyorum.

KONSER PROGRAMINIZI NASIL TAKİP EDEBİLİRİZ?

Konserlerimiz Nisan ayında başladı. Türkiye’nin her yerini gezmek istiyoruz, gezeceğiz de. Konser yoğunluğumuz da başlıyor. Konserleri, televizyon, radyo, benimle alakalı her şeyi sosyal medya aracılığıyla benim adreslerimden öğrenebilirsiniz. Facebook turkmengokhan, Twitter Gturkmenmusic, Instagram da turkmen benim kendi sayfam. Hepsiyle kendimiz ilgileniyoruz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Konserlerde görüşmek üzere. Herkese sevgiler, teşekkür ederim, sağolun.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla