Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-04-2014, 12:01   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ali Ece : Dikkat Şahan Çıkabilir !

Konya’nın en büyük sıkıntısı hücum hattı ile savunma hattı arasındaki kalite çelişkisi.

En ilerideki 4’lüsü ne kadar iyiyse, kaleci Itandje hariç savunması da o kadar kötü. Konya savunmasının en büyük handikapı da geriden top çıkartırken ortaya çıkıyor. Bu yüzden Terziç’in verdiği rakip raporundan hareketle Slaven Biliç, Beşiktaş’ı ön alanda pres yaptırtarak başlattı. Bu ilk 45 dakikada Jones, Beşiktaş’a geldiğinden beri en iyi 45 dakikalık performansını sergiledi. Schalke’de yıllarca en önemli katkılarından birisi, takımı önde baskı kurunca sürekli ribaundları toplayıp hücumlara devamlılık kazandırmasıydı. Dün gece ilk yarıda da Beşiktaş’ta bu fonksiyonu başarıyla gerçekleştirdi.

Ancak baskı ve sürekli hücumlar gol getirmedi. Bunun birinci sebebi kaleci Itandje’nin performansıydı. Zaten Itandje kaleci olarak eksiği olduğu için değil, manevi değeri yüksek bir cenazede yaptığı yanlış bir hareket nedeniyle İngiltere Premier Lig’den ayrılmak zorunda kalmıştı. Beşiktaş’ın 2. yarıda gol bulamamasının ikinci sebebi ise ortaların Almeida’nın tamamlayacağı şekilde yapılmamasıydı. Almeida bu sezon Beşiktaş’a gol yollarında çok şey kattı, Beşiktaş formasıyla en iyi performansını sergiledi. Ancak misal Almeida yerine Gomis tarzı çok boyutlu (her iki ayağıyla, plaseyle ya da gelişine sert şutla gol atma vs) bir forvet olsaydı, Beşiktaş bu kadar tek boyutlu oynamak zorunda kalmayabilirdi.

İkinci yarıda Gökhan Töre oyuna girene kadar Beşiktaş bocaladı. Töre girer girmez etkisini gösterdi. Beşiktaş’ın öne geçtiği golde 3 Almanya kökenli oyuncu (Töre, Jones, Olcay) 3 tek pasla Oğuzhan’a golü attırdı. Bu zeminde bu rakibe gol atmanın en kestirme formülü buydu.

70’te İsmail’in kaçırdığı pozisyon öncesinde ceza alanı içinde İsmail’e faul yapıldı. Benim bildiğim avantaj kaybolunca penaltı olur. Ama pardon unutmuşum: hakem Çağatay Şahan’dı!

Konya kalecisi çok kurtardı ama Tolga da Beşiktaş adına 3 pozisyonda çok kritik kurtarışlara imza attı. Biliç’in 71’de Oğuzhan’ı alıp yerine Necip’i sokarak 3 defansif orta sahadan oluşan İtalyan modeline geçişi Konya’ya adeta davetiye çıkardı. Sonrasında 83’te Almeida çıkmasına rağmen Beşiktaşlı oyuncular havadan uzun topa devam edince tüm toplar duvara çarpar gibi geri döndü. 90 + 3’te Gekas yıllardır devam eden Dinamo Kiev karambollerinden birinde skoru eşitledi. Biliç’e Beşiktaş modern tarihini tekrar anlatmak lazım: Bu takım 1-0 öndeyken geri çekilince yiyor, rakiplerin yemediği golleri yiyor. Peki, Jones başka formayla o dakikada yer düşse Şahan devam ettirir miydi?

Akşam
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla