Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2014, 07:52   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ali Ece : Daha Çok Tolga Lazım !

Malum sebeplerden dolayı Jones’unstoperde olması, traktörü kullanma işinin iyi bir taksi şoförüne kalması gibi bir şey. Teorik açıdan önlibero da stoper gibi defansif bir mevki ama her iki bölgenin gerektirdiği özellikler farklı. Eğer her önliberoda oynayabilen, stoperde de aynı derecede iyi oynayabilmesi mesela Mascherano, Barcelona’da bu kadar düşüş yaşamazdı!

Yine de Atiba gibi bir enerji ve oyun aklı kaynağını stopere çekmektense Beşiktaş’a geldiğinden beri Schalke’de yıllardır sergilediği önlibero performansının 10’da 1’ini bile sergileyemeyen Jones’u stopere kaydırmak bir nevi kötünün iyisi niteliğinde bir mecburiyetti.

İlk yarı boyunca Jonesstoperdeönliberoda oynuyormuş gibi oynadığı anlarda Elazığ ilk 45’teki en tehlikeli pozisyonlarını yarattı. İlk 45’te ofansif açıdan ise daha akıllı bir taktikle oynayan bir Beşiktaş izledik. Merkezdeki Atiba-Veli-Oğuzhan üçgenine eklemlenen Gökhan Töre ekseninde kısa paslar, verkaçlarlaetkili olundu.İlk yarı % 68’lik oranda topa sahip olup rakibin 2 katından daha fazla isabetli pas yaparak tamamlandı.

Ancak Olcay ve Almeida ilk yarıda kendi seviyelerinin bile altına düşünce gol gecikti. Herkesin içerideki Almeida ve Olcay’a orta beklediği anda, Gökhan Töre çok zekice bir “orta feyki”attı ve ters ayağıyla içeri kat edip Robben’inkileri andıran güzel bir vuruşla Beşiktaş’ı öne geçirdi. Gökhan futbol dışı hayatında da bu kadar zeki davranışlarda bulunsa bonservisi çok daha pahalı olabilir!

İkinci yarıda ise Jones toparlanıp sahici stoper gibi oynarken bu kez Beşiktaş’ın hücum hattı gol kaçırma yarışına girdi. 51’de Tolga, Dasayev’i hatırlatan kalitede çok zor pozisyonda çok soğukkanlı bir kurtarış yaptı. Keşke yeni sezon için Beşiktaş diğer mevkilere de Tolga’nın saha içi ve saha dışı yeteneğinde, onun gibi güçlü karakterler transfer etse! O zaman sezon hedefini gerçekleştirmek için başka maçların skorlarından medet ummak zorunda kalmazdı! Bu Tolga kalitesi ve güçlü karakterinde yeni oyuncu özellikle ileri uca lazım çünkü Beşiktaş bu sezon bir kez daha rahat bir şekilde en az 4-0 kazanabileceği bir maçın son dakikalarında zorlandı.Tolga Özkalfa kendi standartlarının üstünde bir maç yönetse de hem Elazığ hem de Beşiktaş’ın birer penaltısını atladı.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla