Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-07-2014, 00:00   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Dostça Ayrıldık Speküle Edilmesin !

Beşiktaş'ta Özen krizi ayrılıkla sonlandı! Siyah beyazlıların Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in yönetime sunduğu istifa kabul edildi. Tazminat teklifini geri çeviren Özen, medyaya ve camiaya ise "Konu burada kapansın, speküle edilmesin" çağrısında bulundu.

Beşiktaş'ta beklenen oldu ve Başkan Fikret Orman ile görüşen Futbol Direktörü Önder Özen istifasını sundu. İstifası kabul edilen Önder Özen, teklif edilmesine rağmen tazminat istemedi. Özen çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Dostça ayrıldık, lütfen spekülasyon yapılmasın" dedi.

Dün akşam İngiltere kampından ayrılıp İstanbul'a dönen Önder Özen, Başkan Fikret Orman ile görüştü. Kısa süren toplantıda Özen, isitfasını sundu. İstifası kabul edilen Özen, tazminat talebinde bulunmadı. Hatta Önder Özen yönetimin bu yöndeki teklifine de olumsuz yanıt verdi. Özen sadece geriye dönük alacaklarını alacak.

Özen toplantı sonrası çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu. Beşiktaş camiasına teşekkür eden, kulüpte çalıştığı süre zarfında ellerinden geleni yaptıklarını belirten Özen "Başarısızlık varsa bana aittir, baraşı varsa da takıma taraftara aittir" dedi.

Toplantıda istifa dilekçesini verdiğini belirten Özen, "Güzel ve olgun bir görüşme oldu. Dostluğumuz devam ediyor. Dostça geldik dostça ayrılıyoruz. Veda tabii ki kolay değil. İyi ilişkiler içinde olduğum insanlar vardı, onlarla ayrılmak kolay değil" diye konuştu.

Başkan Orman ve yöneticilerin kendisine tazminat isteyip istemediğini sorduğunu hatta teklif ettiğini belirten Özen, "Bir talebim olup olmadığını bana sordular, ileriye yönelik bir talebim olmadığını söyledim. Teklif ettiler, kabul edemeyeceğimi söyledim. Zarif bir davranıştı, onlara tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Dostça bir ayrılık yaşandığını ve bu konuda spekülasyon yapılmamasını beklediğini söyleyen Özen sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konunun speküle edilmemesini rica ediyorum. Niye böyle oldu, neden gibi şeylerin çok sorgulanmaması ben ve kulübüm için daha iyi olacaktır."

Açıklamalarına "Buraya çok değerli isimler geldi ama baki olan 111 yıldır dimdik ayakta olan Beşiktaş'tır. Taraftara seslenmek isterim, aslolan kulüptür, kişiler değildir" diye devam eden Önder Özen, bir kez daha Beşiktaş kulübü yetkililerine ve medyaya çağrıda bulundu: "Ben Beşiktaş'ın yüksek menfaatleri gereği konuların speküle edilmemesini isterim, bu kimseye yarar getirmez. Benim gösterdiğim bu hassasiyeti herkesten beklemek de hakkımdır. Başkana, yöneticilere, teknik heyete, futbolculara, taraftara, altyapıdakilere teşekkür ederim. Yolları açık olsun, hepsine başarılar diliyorum. Hepsini iftiharla seyredeceğim. Tekrarlıyorum, başkan ve yöneticilerle dostça ayrıldık, speküle edilecek bir şey yok."

İstifa gerekçesi hakkında ise fazla detaya girmeyen Özen, "Şu andaki dinamik yapının içinde çok yararlı olamayacağımı düşünüyorum. O dinamik yapı içinde kendime bir yer veremedim. Kararım bu doğrultudadır, kararın gerekçeleri bu doğrultudadır, daha dinamik bir çalışma ortamı için. Ben hep kalacak gibi çalışırım ama hemen gidecek gibi hazırlıklı olurum. Futbol adamları çantalarını her zaman hazır tutarlar, bu böyledir. Başkana yararlı olamayacağımı söyledim, onlar da anlayış gösterdiler" dedi.

Özen ileriki dönemde başka kulüplerde çalışacağını ama şu anda bir planı olmadığın da vurgulayarak "Zaten ligler başlıyor, herkes planını yaptı, daha sonraki dönemlerde sahada olacağım" diye konuştu.

NTVSPOR
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla