Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-08-2014, 02:13   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Edin Terzic ( Yardımcı Antrenör )

Edin Terzic (d. 30 Ekim 1982, Menden, Almanya) Hırvat asıllı Alman teknik adam ve eski futbolcu. Beşiktaş JK'da yardımcı antrenör olarak görev yapmaktadır.

Terzic, profesyonel futbola SF Oestrich-Iserlohn takımında başladı. 2001-02 sezonunda dördüncü lig olan Oberliga'da forma giydi. Ancak sezon sonunda küme düştüler. Temmuz 2004'te beşinci lig ekiplerinden Westfalia Herne'ye transfer oldu. Bu takımın sağ kanadında forma giyen Terzic, kendi gruplarında birincilik yaşayarak dördüncü lige yükselme başarısı yaşadı. 2005-06 sezonunda tekrardan Oberliga'da forma giydi ve sezonu sekizinci olarak bitirdiler. 2006-07 sezonunda aynı ligdeki SG Wattenscheid 09'a transfer olup, bu takımın da ilk 11 oyuncularından biri oldu. Ancak takım sezon sonunda küme düşünce Terzic, bir kez daha Herne ekibine geri döndü. 2007-08 sezonunda 8 gol atarak dikkat çekti.

O sezon ligi beşinci olarak bitiren Herne ekibi, yeniden düzenlenen Almanya liginin dördüncü ligi olacak Regionnaliga'ya kalamadı. Ama Regionalliga'ya yükselen bir başka ekip olan BV Cloppenburg'a transfer oldu. 31 maçta 7 gol atsa da takımın beşinci lig Oberliga'ya düşmesine engel olamadı. Bu takımla bir sezon daha Oberliga'da mücadele etti. 2012-13 sezonunda ağabeyi Alen Terzic'in yönettiği altıncı lig ekibi Borussia Dröschede'de forma giydi.

Temmuz 2010'da Borussia Dortmund'un teknik ekibinde görev yapmaya başladı. 2010-11 sezonu için Dortmund'un U-19 takımının koçu Hannes Wolf'un yardımcı teknik direktör araması sonucu görev yapmaya başladı. Terzic, aynı zamanda A takım için scout görevini sürdürüyordu [1]. 2011-12 sezonunda ise U-17 takımında yardımcı teknik adam olarak görev yapmaya başladı ve takımın teknik direktörünün resmi lisansını almaması nedeniyle zaman zaman takımın teknik direktörü olarak sahaya çıktı [2].

2013-14 sezonu öncesinde Beşiktaş JK'nin başına geçen Slaven Bilic'in isteği ile Beşiktaş'a transfer oldu. İki Hırvat birbirini 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında yaptıkları telefon konuşmaları sayesinde tanıyordu. Terzic, Bilic'e rakipleri hakkında taktiksel bilgi veriyordu [3]. Terzic, Beşiktaş'ta yardımcı antrenör görevini sürdürmektedir.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla