Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-03-2015, 14:24   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Büyüksün Hido !

Türk basketbolunun yetiştirdiği en iyi oyunculardan Hidayet Türkoğlu, ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu Sacramento karşısında gösterdi. Sezonun çoğunda yedek oturmasına rağmen kendisini hep hazır tutan Hido, takımı Clippers'ın Sacramento'yu 116-105 yendiği maçın kahramanı oldu. 19 sayı, 2 ribaund, 2 asist üreten Hidayet için Chris Paul, "Hido'nun yaptıklarını hayal bile edemiyorum" dedi.

2000 yılından bu yana aralıksız olarak NBA'de forma giyen Hidayet Türkoğlu, 35. doğum gününde resmen şov yaptı. Los Angeles Clippers'ta forma giyen milli basketbolcu, takımının deplasmanda Sacramento Kings'i 116-105 yendiği maçta 19 sayı, 2 ribaund, 2 asist üreterek, galibiyetin mimarı oldu. Maç sonrası skordan çok, Hido'nun olağanüstü performansı konuşuldu. Matt Barnes'ın yokluğunda ilk 5 başlayan tecrübeli oyuncu, 5/10 üç sayı, 2/2 iki sayı ile oynadı.

Hidayet, tam 124 maç sonra ilk kez 19 sayı atma başarısını gösterirken, 212 karşılaşma sonra ilk kez 5 üçlük isabeti buldu. Hidayet, en son 14 Kasım 2010'da Phoenix'te oynarken Los Angeles Lakers'a karşı 5 üçlük isabeti bulmuştu.

"BİZ KIRMIZI, ONLAR BEYAZ!"

Sezonun en iyi maçını, eski takımı Sacramento Kings karşısında oynayan Hidayet, karşılaşma sonrası duygusal bir konuşma yaptı. Sacramento şehrinin kendisi için özel bir yeri olduğunu ifade eden Hido, şunları söyledi:

"Buraya ne zaman gelsem taraftarlardan çok güzel bir ilgi görüyorum. Bu benim geçmişte yaptığım şeylerin takdir edildiğini ve hala hatırlandığını anlamamı sağlıyor. Bu sevgiyi görmek çok güzel biz sporcular için eskiden oynadığınız bir şehirde nasıl oynadığımızın insanlara nasıl davrandığımızın hatırlanması çok önemlidir. Destek için çok teşekkür ediyorum ama top elime geldiğinde bizim kırmızı onların beyaz forma giydiğini hatırlayıp elimden gelenin en iyisini Clippers için yapmaya çalıştım.


"BURADA MÜTHİŞ ANILARIM VAR"

Burada müthiş anılarım var. Bazıları iyi, bazıları kötü olaylardı ama şimdi düşününce sadece iyi olanlarını hatırlayabiliyorum. Durup düşününce çok güzel şeyler yaşadığımı hatırlıyorum. 2000'lerin başında lige geldiğim günü hatırlıyorum, ilk maçıma çıktığımda yaşadığım heyecanı ve taraftarın bana olan sevgisini hatırlıyorum. Lakers'a karşı kaybettiğimiz o serileri hatırlıyorum ve Peja Stojakovic, Vlade Divac, Chris Webber doug Christie gibi büyük yıldızlarla takım arkadaşı olmanın ne kadar değerli olduğunu hatırlıyorum. Vlade benim ailem gibiydi bana bir ağabey gibi davrandı ve buraları gelmemde başrolü oynadı diyebilirim."

CHRIS PAUL: HIDO'NUN YAPTIĞI İNANILMAZ

Los Angeles Clippers'ın yıldız oyuncusu Chris Paul ise, "Hido'nun yaptığı gerçekten çok zor. Ben bunu hayal bile edemiyorum. Sezonun büyük bir kısmında kenarda oturdu, hatta çoğu zaman oynayıp oynamayacağını bile bilmiyordu ama kendisini hep hazır tutmuş. Hiç oynamazken bir anda sayı patlaması yaşadı, onun yaptığı şey gerçekten çok inanılmaz."

HİDAYET: BENİM ORTAYA ÇIKMA ZAMANIM GELMİŞTİ

Hido, Chris Paul'ün bu açıklaması üzerine, "Evet, bazen fazla oynamıyorum hatta bazen hiç oynamıyorum ama çalışıp kendimi formda ve oynamaya hazır tutmam gerekiyor. Artık 36 oluyorum bizim için zor bir sezon oldu, bir çok oyuncumuzu sakatlığa kurban verdik. Şimdi benim ortaya çıkıp onların yokluğunda onlar gelene kadar en iyi performansı göstermem gerekiyor" dedi.

Basketfaul
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla