Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2015, 12:27   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Bilic Bu Kez '' Büyük '' Oynayabilecek mi?

Şampiyonluk yarışının yeni rotasını belirleyecek olan Fenerbahçe derbisinde enine boyuna Beşiktaş...

Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş, 25. haftada Fenerbahçe'ye karşı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bir kırılma maçına çıkacak.Şampiyonluk yarışının yeni rotasını belirleyecek olan bu mücadelede Beşiktaş'ın avantajları ve dezavantajları neler olacak? Slaven Bilic'e maç kazandıracak hamleler neler? Fenerbahçe'nin zaafları neler olacak? Sporx olarak derbinin siyah beyazlı cephesini sizler için mercek altına aldık.

AVRUPA'DAN 'YARALI' DÖNEN KARTAL

Beşiktaş'ın Süper Lig'de önünde 3 derbi var ve bu 3 derbi şampiyonluğu büyük oranda belirleyecek. Ancak, bu derbinin diğer derbilere oranla farkı, Beşiktaş'ın Avrupa'dan hem mental hem fiziksel olarak çok yorgun dönecek olması. Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan, sonrasında Liverpool'u eleyerek büyük bir sürpriz yapan ve üzerindeki beklentileri artıran Beşiktaş sürpriz biçimde Club Brugge'a elenince yaraları ağır oldu.

BEŞİKTAŞ İLK KEZ HUZURSUZ

Taraftarın takımı ıslıklaması ve tepki göstermesi, oyuncuların taraftarı bu açıdan ağır eleştirmesine şahit olduk. Sezon başından bu yana Fenerbahçe ve Galatasaray, hoca tercihleri, oyuncuların formsuzlukları, başkanlara getirilen eleştiriler gibi konularla boğuşurken, 'göçmen' Beşiktaş yönetim, takım, taraftar ve hoca arasında kusursuz bir huzur sağladığı için öne çıkmıştı. İlk kez tüm cepheler arasında bir huzursuzluk var. Bu olayların sadece 72 saat sonrasında kader derbisine çıkacak Beşiktaş'ı nasıl etkileyeceği tam bir muamma.

MENTAL OLARAK BÜYÜK MAÇ OYNAYABİLMEK

Beşiktaş'ın en önemli dezavantajlarından birisi, derbi ve önemli maçlara formunu taşıyamaması oldu. Büyük maçlarda kaliteler hemen hemen eşitlendiği ve farkı maça başlangıç taktiği kadar, maç sırasında yapılacak hamlelerin de belirlediğini düşünürsek Beşiktaş hep bu noktadan kaybetti. Slaven Bilic, çok disiplinli, işler yolunda giderken coşkuyla oynayabilen bir takım yarattı ancak siyah beyazlı ekip baskı anlarında darmadağın olabiliyor ve mental olarak büyük maçları kaldıramıyor.

İlk yarıda oynanan Galatasaray ve Fenerbahçe derbileri ile birlikte Brugge karşısında her iki maçın ikinci yarılara çok iyi örnek. Acaba Beşiktaş, moral olarak paramparça çıktığı bu maçta mental olarak ayakta kalabilecek mi? Saraçoğlu'ndaki baskıyla ne kadar başa çıkabilecek? Bu soruların yanıtları, bundan önceki derbiler gibi olumsuz olursa Beşiktaş adına 90 dakika bitmek bilmeyebilir.

ÇİFT FORVETTEN VAZGEÇİLECEKTİR

Beşiktaş'ın en önemli gücü, orta sahada Veli Kavlak ve Atiba Hutchinson ile birlikte kurduğu güçlü, işçi, mücadeleci, 90 dakika düşmeyen ve standardını hep sahaya yansıtan orta saha ikilisiydi. Brugge maçında Atiba'ın olmayışı pozisyonsuz bir ilk yarıya, 1-0'dan sonra darmadaığın olan bir takıma neden oldu. Brugge maçında Atiba'dan vazgeçen Bilic, Fenerbahçe karşısında buna cesaret edemeyecektir. Dolayısıyla, Erciyesspor maçında işe yarayan çift forvetin Brugge maçında bu sonuçlara yol açması sebebiyle, Beşiktaş acıdan tecrübe alacak, Kadıköy'e kalabalık orta saha ve tek forvetle çıkacaktır.

ATIBA VE VELİ: HER DERDE DEVA

Beşiktaş için en kritik ikili, Atiba ve Veli olacak. Zira, stoperdeki oyuncular savunma yapmakta pek mahir isimler değil. Brugge maçında, 'ağır' pivot santrafor Tom De Sutter'in 30 metrelik deparına tüm savunma hattının yetişememiş olması akıllarda büyük soru işaretleri bıraktı. Fenerbahçe'de Sow, Emenike, Kuyt, Alper gibi hızlı hücumcular var. Savunmacıların hız ve kalite problemlerinin gizlenmesini ancak Atiba ve Veli ikilisi birlikteyken başarabiliyor.

DEMBA BA KENDİNİ TOPARLAMALI

Atiba, Veli, Olcay, Gökhan Töre ve Tolgay'dan kurulması muhtemel orta saha hattı Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş'ı tehlikeli ve diri bir takım yapabilir. Ancak, Beşiktaş taraftarının adına şarkılar yaptığı Demba Ba'nın da üzerindeki ölü toprağını üzerinden atması şart! Newcastle ve Chelsea kariyerlerinde bu kadar çok maça çıkmayan ve bu sezon giderek formu düşen Senegalli yıldız, Fenerbahçe maçında ligin ilk yarısındaki Demba Ba gibi olursa, Beşiktaş mutlaka gol bulacaktır.

Sonuç olarak, Beşiktaş'ın Kadıköy'deki mücadele gücünü Atibs ve Veli, yetenek farkını ise Gökhan Töre, Demba Ba ve Olcay Şahan belirleyecek.

CENK Mİ, TOLGA MI? HANGİSİ DAHA İYİ?

Beşiktaş'ta akıllara takılan önemli konulardan biri de Tolga Zengin. Tecrübeli kaleci Brugge karşısında ıslıklandı, tepki gördü ve taraftarlarla olumsuz diyaloglar içerisine girdi. Tecrübeli kalecinin Olimpiyat'taki 90 dakikaya iyi başladı ve önemli pozisyonlar kurtardı ama sonrasında yediği gollerle taraftarın hedefindeki isimlerden biri haline geldi.

Tolga Zengin'in sakatlığı sonrası maç eksiği bulunduğu aşikar. Cenk Gönen ise sakatlığı nedeniyle Brugge maçında ilk 11'de yer alamadı. Tolga, tecrübesi yüksek bir kaleci ve öncesi 'normal' olsaydı bu maçta soru işareti olmayacaktı belki. Ancak, Cenk Gönen bu derbide, sanki daha iyi bir tercih olacak.

DAHA CESUR, DAHA DOĞRU BILIC

Slaven Bilic, bu maça mutlaka iyi bir başlangıç planıyla başlayacak. Çok büyük teknik direktörlerin de sıklıkla belirttiği gibi, başlangıç planı ilk 20 dakika için iyi ancak sonrası için mutlaka farklı hamleler gerekiyor. Bilic'in maç içerisinde oyuncu değiştirmeden yaptığı hameleler bugüne kadar fazla cesur bulunmadı ve sıklıkla eleştirildi.

Şampiyonluğu istiyor ve bunu zor yollardan geçerek, zorlu rakiplere karşı yapmak istiyorsanız birçok şeyi doğru düşünüp uygulamak, rakiplerinizden daha az hata yapmak mecburiyetindesiniz. Şayet Bilic, hem başlangıç planında hem de maç içindeki hamlelerinde İsmail Kartal'dan daha az hata yaparsa Beşiktaş adına iyi bir sonucun gelebileceğini söyleyebiliriz.

Sporx
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla