Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-03-2015, 09:06   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Fikret Orman : Emre'nin Yaptığı Ahlaksızlıktır !

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ile yaptıkları derbinin ardından, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan hakem Fırat Aydınus’a, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan da sarı-lacivertli takımın kaptanı Emre Belözoğlu’na ceza beklediklerini açıkladı.

Akaretler’deki kulüp binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fikret Orman, Fenerbahçe’nin galibiyetini düşük göstermek gibi bir niyetinin olmadığını ancak açıklık getirilmesi gereken konular bulunduğunu ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi ve derbide aldıkları yenilgilerin ardından büyük bir üzüntü yaşadıklarını kaydeden Orman, Aydınus’un maçı yönetmek için değil, idare etmek için sahaya çıktığını, Emre’nin de spor ahlakına uymayacak davranışlarda bulunduğunu savundu.

Fenerbahçeli futbolcu Emenike’nin formasını çıkartıp oyun alanını terk etmesi ve tekrar dönmesinin bir kural hatası olduğunu kaydedip, hakemin bunu görmezden geldiğini vurgulayan Orman, “Hakem tam anlamıyla maçı yönetmek için değil, idare etmek için gelmişti. Bütün kararları günü kurtarmak içindi. ‘Ne şama ne şişe dokunsun’ pozisyonunda yönetti. 29 numaralı oyuncu gözünün önünde formasını çıkartıyor. Talimatlar açıktır, sahayı terk ediyor. ‘Görmedim’ diyeceği bir pozisyon değil. Dışarıya çıkıyor, teknik heyet müdahale ediyor ve oyuncu tekrar formasını giyip içeriye giriyor. Formasını çıkartması, dışarı çıkması, içeri girmesi, bunların hepsi birer kural hatası. Hakem hatası, kural hatası neyse. Kural, ‘oyuncu hakemin iradesi olmadan sahadan çıkamaz’ diyor ama oyuncu çıkıyor. ‘Hakemin iradesi olmadan içeriye giremez’ diyor ama oyuncu giriyor” şeklinde konuştu.

Emre için de “20 numaralı oyuncu” ifadesini kullanan Beşiktaş Kulübü Başkanı, “Orada 20 numaralı oyuncu hiçbir spor ahlakına uymayacak şekilde, hiçbir camiaya yakışmayacak şekilde gelip bir büyük camianın hocasına… Duyuyorum, gözlemciler görmemiş, tavuk karası var herhalde gözlerinde. Kayseri Erciyesspor maçında oyuncumuz Gökhan Töre, yere doğru ağzından çıkan yanlış bir ifadeden kırmızı kart görüp, Fenerbahçe maçında oynayamamıştır. Dördüncü hakem Deniz Çoban, ‘Hocam küfür var kırmızı kart’ diyor. Hakem ‘Sen işine bak’ diyor. Slaven Bilic’in de küfür ettiğini söylüyorlar. İkisini de atsaydı. İki yanlış bir doğru etmiyor ki. İkisini de atsın. Biz, teknik direktörümüz, bütün yönetim kadromuz ve oyuncularımız dahil, her şeye adaletli ve Türk sporu açısından bakıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

“Dünyanın hiçbir literatüründe böyle hakemlik olamaz”

Takım kaptanı kaleci Tolga Zengin’in olayları sakinleştirmek için geldiğinde sarı kart gördüğünü ancak rakip takım kalecisine aynı kararın uygulanmadığını anlatan Orman, şöyle devam etti:

“Yönetmelik açık, kaleci ceza alanını kaptan olmadığı sürece terk ettiği takdirde sarı kart görür. Rakip takımın kalecisi benim 3. kalecimle kavga etmeye geliyor. Hakem ona da sarı kart göstermiyor. Dünyanın hiçbir literatüründe böyle bir hakemlik olamaz. Bu maça intikal etmiştir veya etmemiştir. Biz maçı kaybettik, maç 90 dakika, bitti, tescil edildi. Hakem ‘Maç durdu’ diyormuş. Bu hakemle Galatasaray maçını oynadık. Bitime 17 saniye kala içeriye girdiler, durmuştu. Orada kuralı uygulamasını biliyor, bu maçta neden maç duruyormuş? Oraya vaziyeti idare etmeye, hakemlik yapmaya değil kendi hesabını yapmaya gelmiş.”

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’dan Fırat Aydınus’u cezalandırmasını isteyen Orman, “Özellikle bu hakemi cezasız bırakmaması lazım. Biz onun cezasını verecek kişiler değiliz. Cezayı kurulun başkanı ve heyeti verir. Bunun gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

“Bu ahlaksızlıktır”

Fenerbahçelilere seslenerek, aynı olayla kendi teknik adamlarının karşılaşması durumunu düşünmelerini isteyen Orman, şunları kaydetti:

“Beşiktaşlı bir oyuncu veya herhangi bir takımın oyuncusu, Fenerbahçe’nin hocasına gitse küfür etse, koridorlarda tehditler etse, ne hissederler ise biz de onu hissediyoruz. Bunun renkdaşlılıkla alakası yoktur. Bu ahlaksızlıktır. Bir defa bizim stadımızda oldu, ikinci burası. Bir taraftar küfür ediyor diye kulübe 200 bin lira cezalar veriliyor. Bütün kulüplere, tribünleri kapatma cezaları veriliyor. Bu işin ana aktörü olan oyuncunun cezasız mı kalması lazım? Disiplin kuruluna sevk edilmesi için müracaatta bulunacağız.”

Soyunma odası koridorlarında da Emre’nin içinde olduğu olayların yaşandığını belirten Orman, BJK TV’ye gerçeklerin ortaya çıkması için görüntülerin yayınlanması talimatını verdiğini kaydederek, “Bizim derdimiz milli olmuş bir oyuncuyu karalamak değil. Milli olmuş, spor yapmış, kaptanlık yapmış birisinin, o ağırlıkla hareket etmesi lazım. Küfür kıyamet. Nedir bu? Ayıp. Ne spor, ne insan ahlakına sığacak şeyler. Slaven Bilic de bir sporcu olduğu için orada bırakmaya çalışıyor. Bunun bırakılacak bir şeyi yok. Kimse bize küfür edemez” şeklinde konuştu.

“Milli takıma göndermemek aklımızdan geçti”

Yaşananlar karşısında Emre Belözoğlu’nun kaptanlık yaptığı bir yere oyuncularını göndermemek düşüncesinin de akıllara geldiğini kaydeden Beşiktaş Başkanı Orman, “Şu bile aklımızdan geçti. ‘Bu oyuncunun milli takım kaptanlığı yaptığı bir yere, oyuncularımızı da göndermeyelim’ diye arkadaşlarımızdan öneri geldi. Ancak bu milli bir mevzu. Beşiktaş, ay-yıldızı taşıyan bir kulüptür. Böyle işlerin içinde olması doğru değildir. Hep beraber, ‘Milli konularda tüm desteğimizle milli takımın arkasında olunması lazımdır’ dedik” ifadelerini kullandı.

Futbolcuların, yöneticilerin geçici, camialar arasındaki ahlak ve düzeyin kalıcı olduğunu kaydeden Orman, “Biz oyuncularımızı her mevzuda uyarıyoruz. Demek değil ki bu edepsizlikler, kamuoyu önünde görünen şeyler cezasız kalacaktır” dedi.

“Yeni stadımıza şampiyon döneceğiz”

Fikret Orman, kalan 9 haftalık periyodun ardından şampiyon olacaklarına inandıklarını belirterek, “Yeni stadımıza şampiyon döneceğimize inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Herkesten fazla kendilerinin üzüldüklerini vurgulayan Orman, “Biz bu çocuklarla, bu takımla hep beraber buraya geldik. Bu şampiyonluğu alacağımıza inanıyoruz. Önümüzde 9 hafta ve 27 puan var. Kimin ne puan kaybedeceğini kimse bilmemektedir. Bu köprünün altından çok sular akacaktır. Süleyman abi (Süleyman Seba) söylerdi, ‘Tabutumu taşısın 4 tane inanmış adam’ diye. Biz buna inandık. Biz de inananlarla beraber, Beşiktaş taraftarıyla beraber, yeni stadımıza şampiyon olarak döneceğimize inanıyoruz. Taraftarımız moralini bozmasın” şeklinde ifadeler kullandı.

Bu arada Fikret Orman, 20 yıldır kullandığı telefon numarasını, üslubunu bilmeyen kişilerden dolayı kapattığını açıkladı.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla