Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-04-2015, 07:55   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ali Ece : Sosa da Kaçırırsa ...

İstanbul’da yağmur var ama Beşiktaş’ta farklı, Başakşehir’de farklı yağıyor. Sanki aynı şehirde değil de coğrafi açıdan arasında en az 1 boylam fark varmışçasına farklı yağmurlar, soğuklar. Beşiktaş semtindeki yağmur Londra yağmuru gibiyse Başakşehir’de İzlanda yağmuru gibi.
Belki de termometrelerde “o kadar da” derece farkı yok ama İnönü Stadı yokken hissedilen soğukluk- sıcaklık oranı ruhsal termometrelerde çok farklı. Bu iklim ve yağmura rağmen stadın zemin kalitesi, 2015 model Türkiye futbol zeminlerini ortalama kalitesinin üstünde. Lakin mesele başka: “Atla Gel Şaban”da Kemal Sunal usta altılı ganyanı tutturmak için “Şakadan minibüs mü olur?” deyip sahici minibüs getirilsin ister ya. İşte aynı o misal, Beşiktaş dün gece mutlaka kazanması gereken maçta “kağıt üstünde iç sahada” oynuyordu. Fakat tribün atmosferi, seyirci desteği açısından “kağıt üstünde iç saha” ile “sahici iç saha” arasındaki fark, sandalyeden minibüsle sahici minibüs arasındaki fark gibi!

Dün geceki Beşiktaş ilk 11’i, evinde kazanmak zorunda olan Beşiktaş kalitesinde baskılı başlayamadı. Hatta en büyük gol umudu Demba Ba ilk 2 dakikada 2 kez Beşiktaş’ın gol yemesini engelledi. Ba’dan sonraki merkezden en önemli hücum kozu olan Sosa ise 2 önemli pozisyonu değerlendiremedi. Başakşehir zaten ligin en az gol yiyen ve pozisyon veren takımlarından birisi.O yüzden Sosa’nın klasına yakışmayacak şekilde kaçırdığı 2 gol pozisyonu, ilk 5 dışında yer alan bir rakibe karşı bulunabilecek 4 pozisyona bedeldi. Sakatlık, maç eksiği, rakiplerden çok maç oynama derken dün gece Sosa’nın değerli futbol beyni ile ayakları birbirini yakalayamadı: Özellikle ilk kaçırdığı pozisyonda verkaç düşüncesi, uygulaması ne kadar iyiyse vuruş da o kadar kötüydü.Maçın son bölümünde Biliç, Cenk’i Ba’nın yanına sürüp 4-4-2’ye dönünce Sosa sola geçti, tamamen etkisizleşti. Solda başlayan Olcay’daki düşüş ise devam ediyor. Karşısında 33 yaşında aslen bir önlibero olan ancak mecburen sağ beke devşirilen Sedat vardı. Kağıt üstünde Olcay’ın Sedat’a göre hız ve hamle üstünlüğü var ama saha içinde Olcay’ın ritmi düşük kaldığı için bundan hiç istifade edemedi.

Biliç’in ne yapıp yapıp sezon başında Beşiktaş’ın en kestirme gol yolunun iki belirleyici tabelası olanOlcay ve Ba’yı tekrar forma sokması lazım. Cumartesi gecesi yaşanan korkunç olay nedeniyle uzun bir ara var. Sadece ayaklar değil kafalar da resetlenmeli. Devre arasında transfer edilen psikolog Ömer bey daha çok devreye girmeli. Lakin dün gece ismi lazım değil ama bazı oyuncular için değil başarılı spor psikoloğu Ömer bey, psikolojinin ağababaları Freud ve Lacan mezardan çıkıp gelseler beyhude!Çünkü önce şampiyonluğu isteyecek sonra da başarmak için her şeyi yapacaksın!

Son not: Mete Kalkavan, Beşiktaş lehine bir penaltıyı atladı mı yoksa bu tip çarpmalara penaltı verilmez mi? Evet pozisyonda top ele çarptı ama bu sezon çok benzer en az 3 pozisyonda başka takımlara penaltı verildiğini de hepimiz hatırlıyoruz.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla