Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2006, 11:05   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Beşiktaş Süper kupa hasılatını alamadı

Beşiktaş Süper kupa hasılatını alamadı
Beşiktaş’ın Galatasaray’la oynadığı Süper Kupa maçının hasılatı Tayfun Korkut’a gitti.
22 Eylül 2006 09:30
Geçen sezon G.Birliği’ne giden Tayfun Korkut’un kadro dışı kaldığı ve oynamadığı maçların parasını G.Saray ile Frankfurt’tan oynanan Süper Kupa finalinin hasılatını alarak tahsil ettirmesi siyah beyazlı yönetimi kızdırdı.

Beşiktaş’ın Almanya’da Frankfurt kentindeki Süper Kupa finalinden aldığı hasılat, siyah beyazlı takımda toplam 12 maç, 747 dakika oynayan Tayfun Korkut’a gitti. Tecrübeli futbolcu, siyah beyazlıların, 870 bin YTL ile Galatasaray’ı yenerek kupaya uzandığı maçın hasılatını alacaklarına karşılık Futbol Federasyonu aracılığıyla tehsil etti.

Beşiktaş’ta Del Bosque döneminde büyük umutlarla transfer edilen Tayfun, geçen sezon Gençlerbirliği’ne giderken menajerlerine tam yetki vererek kadro dışı kaldığı ve oynamadığı maçların parasını Futbol Federasyonu aracılığıyla almasını istedi.

Yönetimi kızdırdı

Federasyon yönetimi de, Tayfun’a alacaklarını Süper Kupa’dan alınacak hasılattan ödeyeceklerini belirterek, beklemesini söyledi. Federasyon, Süper Kupa maçının hasılatını da Beşiktaş’tan alacaklarına karşılık Tayfun’a verdi.

Tecrübeli futbolcunun tutumu ise Beşiktaş yönetimini kızdırıp büyük tepki çekti. Siyah beyazlı yönetim, "Beşiktaş’ta Tayfun değil hiçbir oyuncunun bugüne kadar alacağı kalmadı. Ama Tayfun’un Beşiktaş Kulübü’nden alacağı ücreti Futbol Federasyonu’ndan tahsil etmesi bizleri üzdü. Tayfun Korkut’u düzgün ve sportmen bir oyuncu olarak gördük. Fakat farklı bir yaklaşım içine girdi. Biz Tayfun Korkut’a alacağını senet olarak verdik. O ise çok yanlış yaptı" diyerek tecrübeli futbolcunun bu tutumunu sert bir şekilde eleştirdi.

Avrupa’da böyle yetiştim

Tayfun Korkut, Futbol Federasyonu’ndan parasını almasının yanlış anlaşılmasından üzüntü duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Ben Avrupa’da böyle yetiştim. Hiç bir kuruma saygısızlık yapmadım. Futbol Federasyonu’ndan ağabeylerim bana alacağım olan paranın federasyon tarafından ödeneceğinin garantisini verdi. Futbol Federasyonu’na futbolcularının haklarına sahip çıktığı için teşekkür ederim."

Hürriyet
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline