Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2006, 12:21   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dopingde ilk Bomba Patladi

Dopingde ilk bomba patladı Kayserispor'un İranlı oyuncusu Hamed Kavianpour'un doping yaptığı tespit edildi

22.09.2006 05:43
Click the image to open in full size.
Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında transfer ettiği Hamed Kavianpour'da, Gençlerbirliği maçı sonrası yapılan kontrol sonucunda, uyarıcı methylphenite isimli maddeye rastlandı. PFDK'ya sevk edilecek ve itiraz halinde B numunesi açılacak İranlı oyuncu 6 ay ceza alacak

Süper Lig'de sezonun ilk doping bombası patladı. Kayserispor'un İranlı futbolcusu Hamed Kavianpour'un ligin beşinci haftasında oynanan ve 45 dakika görev yaptığı Gençlerbirliği maçından sonra yapılan kontrolünde yasaklı listesinde yer alan methylphenidate isimli uyarıcı bir madde kullandığı belirlendi.
Kırmızı-siyahlı ekibin sezon başında transfer ettiği Kavianpour'un, A numunesinde ortaya çıkan yasaklı madde nedeniyle disiplin kuruluna sevk edileceği bildirildi. Kulübünün ve İranlı futbolcunun bu sonuca itiraz etmesi durumunda B numunesinin açılacağı, doping yaptığının saptanması durumunda Kavianpour'un cezasının kesinleşeceği kaydedildi.

Talimat açık
Disiplin talimatının doping başlıklı 31. maddesi doping yaptığı saptanan futbolcuya bir kez methylphenidate isimli uyarıcı maddeyi kullandığı için ilk defasında 6 ay, tekrarında 2 yıl, üçüncüsünde ise ömür boyu hak mahrumiyeti cezası öngörülüyor.
Kavianpour, Kayserispor'un bu sezon İnter-Toto'da Macar temsilcisi Sopron ile oynadığı iki maçta toplam 133 dakika, Larissa müsabakasında 1 dakika yer aldı. UEFA kupası ön eleme turunda ise forma giyemedi.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, İranlı oyuncuya Süper Lig'de ise 4 maçta toplam 169 dakika görev verdi. Kavianpour, sarı-kırmızılı forma altında gol kaydetmeyi başaramadı.

Tümer yaktı

Fenerbahçeli Tümer doping kontrol görevlisinin başını yaktı. Sivasspor maçından sonra doping kontrolüne girmesi gereken, ancak statta idrar örneği veremeyince, uçağı kaçırmamak için hava alanına gitmesine izin veren doktorun, bir daha görev almayacağı öğrenildi. Talimata göre Tümer ile birlikte havaalanına gitmesinde sakınca bulumayan doping görevlisinin, prensipleri ve düzeni korumak düşüncesiyle bu yaptırıma uğradığı bildirildi.
AYŞE YEŞİN/MİLLİYET
Adelaar Ofline