Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-09-2006, 01:46   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation 2020'de Digital Kıyamet Kopacak


Araştırmaya göre, uzmanların yüzde 58'i, 2020'ye kadar 'refuznik' adını verdikleri teknoloji karşıtı grupların ortaya çıkacağı ve interneti sabote edecek terör eylemlerine girişecekleri görüşünü paylaşıyor.
Uzmanların yüzde 35'i bu senaryoya katılmazken, yüzde 7'si ise fikrini beyan etmiyor.
Araştırmaya göre teknoloji uzmanlarının:
* Yüzde 56'sı internetin dünyanın her yerine uzanabileceğini düşünüyor
* Yüzde 43'ü ise buna şüpheyle yaklaşıyor
* Yüzde 49'u internetin özellikle özel yaşamla ilgili verilere kolayca girebilmesinden dolayı 2020'de yaşamın saydamlığı konusunda daha
olumsuz bir tablo oluşacağına inanıyor.
* Yüzde 49'luk bir kesim ise bu görüşe karşı çıkıyor.
''DÜMDÜZ'' BİR DÜNYA
Teknoloji uzmanlarının yüzde 52'si, bireylerin, bilgi dolaşımının kent-devletler veya değişik çıkar topluluklarının yararına ulusal sınırlarda buharlaşacağı 'dümdüz' bir dünyada yaşama şansına sahip olacaklarına inanırken, yüzde 56'sı sanal gerçekliğin üretime katkıda bulunacağını, ancak sanal dünyaya bağımlılık gibi yeni bağımlılık biçimlerinin ortaya çıkacağını düşünüyor.
İnternetin 2020 projeksiyonuna göre, teknoloji uzmanlarının yüzde 57'si İngilizcenin internetin egemen dili olacağına inanmazken, yüzde 42'si bunun tersini düşünüyor.
Önemli sayıda uzman, insan kontrolünün ortadan kalkacağı ve tamamen otomatize sektörler oluşacağı düşüncesine de katılmıyor.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla