Konu: Biyografiler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2006, 18:54   #3
AyTeK54
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Evanescence

Click the image to open in full size.
Daredevil’i izlediyseniz, Electra kum torbalarını lime lime ederken çalan parçayı mutlaka hatırlıyorsunuzdur. Parçanın ismi "Bring Me To Life"ve grubun ismi Evanescence. İlgiyi kesinlikle hak ediyorlar.

Evanescence ’duman gibi yok olmak’ anlamına geliyor. Vokalde Amy Lee, gitarlarda Ben Moody’den oluşan grup ilk albümü "Fallen"’ı yayınladı. Peki o gerçekten ilk albümleri miydi? "Nasıl yani?" konusuna az sonra geçeceğiz.

Arkansaslı grup, Amy’nin inanılmaz sesi ile diğer nu-metal gruplarından ayrılıyor. Amy’ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olması. Belki de Amy’nin ta kendisi.

Grubu kuran Amy ve Ben, çocukken yaz kampında tanışmışlar. Amy piyanoyla Meat Loaf’ın "I’d Do Anything For Love"ını çalarak oyalanıyormuş, Meat Loaf hayranı olan Ben hemen gidip tanışmış ve grup kurmaya o gün karar vermişler. Kendi çabaları ile yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP’leri ile yerel olarak oldukça tanınmışlar. O albümü bugün ’komik’ olarak nitelendiriyorlar. Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılında ilk albüm "Origin" gelmiş. Ancak kendilerine özel bir sebepten dolayı, bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarmış. Bu sebeple Amazon gibi yayınlarda ve resmi sitelerinde "Fallen", ilk albüm olarak görünmektedir.
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla