Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2006, 17:28   #1
dicesare
Banned
 
dicesare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lightbulb adres sorma derdine son...

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni projesiyle var olan GPS, yani küresel konumlandırma sistemi, daha da genişletiliyor. Proje ile, Türkiye'nin her yerinden cep telefonu yardımıyla aranılan yerin kapısına kadar ulaşılabilecek

Önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanan sistemle, tapu dairelerinde karşılaşılan sorunlar bile ortadan kalkacak.

Türkiye'nin en ücra köşesinde kaybolsanız bile, ulaşmak istediğiniz yerin kapı numarasına kadar cep telefonunuzla yönünüzü bulabileceksiniz.

Bu proje, var olan GPS'in ulaşamadığı noktalara ulaşabilecek, daha kesin verileri cep telefonlarına indirgeyebilecek.

Kültür Üniversitesi, projeyi Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Harita Genel Komutanlığı ile yürütüyor.

Amaçlardan biri tapu kadastro çalışmalarına altlık oluşturmak. Tapu kadastro sırf konum belirlemek için, jeolojik konum belirleyebilmek için 45 milyon YTL bütçe ayırmıştı.

Böyle bir projenin olması halinde büyük tasarruf yapılacak ve koordinat birliği sağlanacak, mülkiyet paftaları birbiriyle uyumlu hale getirilecek.

Meteorolojik tahminlere de yardımcı

Proje, meteorolojik tahminlerde de çok yardımcı olacak ve proje ile yer hareketleri de gerçek zamanlı incelenecek. Bu da erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesine katkıda olacak.

Proje için 2 yıl içinde Türkiye'nin her bölgesinde 100 kilometre aralıklarla istasyonlar kurulacak. İstasyonların aldığı sinyaller tek bir merkeze aktartılacak.

Türkiye'nin herhangi bir bölgesi için koordinat isteyen birey ya da kamu kuruluşlarına, internet veya cep telefonu üzerinden bilgi gönderilecek.

Proje TÜBİTAK'ın kamu kurumlarının AR-GE çalışmalarına ayırdığı fon ile yürütülüyor. TÜBİTAK'ın çalışmalara ayırdığı bütçe 430 milyon YTL.
__________________
Beşik'den Mezar Taş'ına
dicesare Ofline   Alıntı ile Cevapla