Konu: Aslan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-10-2006, 17:33   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aslan

Burcun Özellikleri

Aslan, kişiliğinde canlılığı, yaşam gücünü, ihtirası, yiğitliği ve asaleti temsil eder. Yürüyüşü, canlı hareketleri, sıcaklığı, sağlam ve sakin görünüşü ile tanınır. Asla kendisinden şüpheye düşürmeyecek güçlü bir yapıya sahiptir ve son derece sıcak kalplidir. Doğallığı, neredeyse çocuksu cazibesi ve gözlerinde parıldayan yaşam sevinci, birçoklarında reddedilemez etki bırakan bir çekim gücüne dönüşür. Böyle seçkin yeteneklere sahip bir başka burç yoktur. Asalet, cesaret, doğru sözlülük, azim, sevme yeteneği, büyüklük, iyilik, gerçekten krallara göre bir kişilikte birleşebilir. Bunun yanında, kibir, gurur, hakimiyet hırsı, küstahlık, kendini beğenmişliği de vardır ve eğer bu kötü huyları artarsa, çekilmez, bencil bir krala dönüşebilir. Kesin olan şey, bu özelliklerin ve burada sayılamayacak eğitim, arkadaş etkisi ve sosyal çevre gibi faktörlerin değişik kişiliklere yol açabileceğidir. İdeal durumlarda dürüst, sıcak kalpli, geniş ve iyi insanlarla karşılaşabilir.

İş Hayatı

Aslanlar doğuştan oyuncular, bu nedenle çoğu meslekte şansları fazladır. Şov dünyasına güçlü bir şekilde girmişlerdi, sahne ışıklarını severler, ipleri ellerinde tutma yetenekleri sayesinde kuklaları arzularına göre oynatabilirler. Bu özelliklerinden dolayı doğal olarak doğuştan politikacıdırlar. Üst düzey yöneticiliği, onların kendilerini ifade edebilecekleri uygun bir yer olabilir. Bu burçta pedagoglara da çok rastlanır. Bilgiyi etkili yollardan temin etmeyi bilirler. Gerekli saygınlığı sağlayacak sakin ve güçlü bir otoriteye sahiptirler, insanları hayret verici bir yetenekle motive etmeyi bilirler. Kendilerini ifade etme isteğini, en iyi şekilde mesleklerinde gerçekleştirebilirler. İdealisttirler, mesleklerini aynı zamanda bir vazife olarak algılayıp, yüksek amaçlarına bu yolla ulaşmaya çalışmaları yararlarınadır. Bunu başarırlarsa çok yükselebilirler.

Uygun Meslekler

1-Yönetici özelliklerini kullanabileceği meslekler:
  • Genel müdür, müdür, servis şefi
  • Büyükelçi, bir parti başkanı
  • Üniversite profesörü, başhekim
2-Edebiyat anlayışının rol oynadığı sanatsal meslek ve faaliyetler:
  • Oyuncu, rejisör, sanatçı
  • Bir sanat galerisinin sahibi, sarraf, ressam
  • İç mimar, lüks bir butiğin sahibi
Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi : Yay ve Koç
İyi : Başak, Terazi, İkizler ve Yen e
Kötü : Akrep, Kova, Boğa
Ne iyi ne kötü : Balık ve Oğlak

Burcun Ünlüleri

Napoleon Bonaparte, Fidel Castro, Alfred Hitchcock, Robert De Niro, Uğur Mumcu, Bill Clinton, Benito Mussolini, Coco Chanel, Mata Hari, Jaqueline Onassis, Mae West, Henry Ford, Mick Jagger, Carl Gustav Jung, Guy de Maupassant, Madonna, Gönül Yazar, Ahu Tuğba
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla