Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-10-2006, 21:12   #7
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kalamarın lezzetini arttırmak için ve...
Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.
Evde yoğurt yaparken
Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.

Hemoroid
Ağrılı hemoroid sorununa çayla çözüm bulabilirsiniz. Çayı demleyip küçük bir kaseye dökün ve soğumaya bırakın. Bir tülbenti çayda ıslatıp sıkın ve ağrılı bölgeye yerleştirip 3 dakika bekletin. Çay ayrıca yanma ve kaşıntıya karşı da oldukça etkili bir ilaç.

Ses kısıklığı
Soğuk ve kirli hava, boğaz ağrıları ve ses kısıklığı gibi sorunlara yol açıyor. Sesiniz kısıldıysa hemen ilaçlara başvurmayın. Kahvaltıda 1 bardak taze havuç suyu için. Bunu alışkanlık haline getirip birkaç gün tekrarlayın. Sesiniz kısa sürede düzelecektir.

Limon lekesine amonyaklı su
Mutfak tezgâhınız mermer ise; kola, sirke, kesilmiş limon, portakal ya da soğan gibi asit içeren her şeyi tezgâhtan uzak tutmalısınız. İnatçı lekeler varsa amonyaklı suyla silip durulayın.

Yemeğin Lezzeti İçin
Soğanı doğrayıp yağda kavururken çay kaşığı toz şeker ilave edin. Yemek piştikten sonra lezzetini siz de fark edeceksiniz.

Donmuş çikolata ve tereyağı
Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla