Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2006, 11:21   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Çilekli Kazandibi

Çilekli Kazandibi

Mutfak: Türk

Süre: 20-40dk
Servis: 4-6

Click the image to open in full size.

Malzemeler
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı
pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1
yumurta sarısı
1/2 paket
vanilya

Yapilis Tarifi
Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla