23-10-2006, 11:58
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Balik Köftesi Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
Servis: 4
Malzemeler
2 adet palamut baligi
2 bas sogan
2 dilim bayat ekmek
3 Adet yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyagi
Yeteri kadar
tuz,
karabiber
1 çay bardagi un Yapilis Tarifi
Palamutiari temizleyin. 1 adet sogani dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haslayin. Baliklari sudan alip etleri kilçikiarindan ayirin. Buna islatilmis, suyu sikilmis ekmek içi, rendelenmis sogan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz katarak iyice yogurun.
Yogrulan bu karisimdan cevizden büyük parçalar alip avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayin. Kalan iki yumurtayi çirpin. Una bulanmis köfteleri yumurtaya bulayip kizdirilmis yagda tavanin sapindan tutup sallayarak kizartin. Yaninda sogan, maydanoz ile servise sunun. |
| |