Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2006, 18:42   #28
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
TAVUKLU BAMYA ÇORBASI
Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın. 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün. Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum) Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın. *Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz. Kaynak:yemekgunlugum
Malzemeler
1 tavuk butu
100 gr bamya kurusu
1.5 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
2 litre soğuk su
yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla