Konu: Terazi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-10-2006, 03:07   #8
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uğurları..!!!

Uğurlu Rengi : Terazi burcunun uğurlu rengi olan kahverengi,yaz boyunca süren gelişme döneminde bütün varlıklara güç veren,dinlenme ve arınma dönemine hazırlanan sonbahar toprağını simgeler.Kök salmanın ve dünyada kararlı bir biçimde davranırken daha yücelere Ulaşmaya hazırlığın rengidir.
Hayvan Sembolü : Terazi burcu insanının hayvan sembolü kargadır.Kargalar,insanla doğa arasındaki dengenin bir simgesidir.Efsaneye göre,eskiden beyaz renkte olan karga,büyük bir yangını söndürmek için,insana yardım ederken kararmıştır.
Bitki Sembolü : Terazi burcunun bitki sembolü olan sığırkuyruğu çiçeği çok yönlü ve şifalı bir bitkidir.Bu çiçeğin yapraklarından kaynatılan çay,mesane,böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.Sinir sistemini güçlendirir.
Madeni : Jasper bu burcun ilk taşıdır.Çok gizemli bir taş olduğu,kanayan yaraları durdurduğu, görünmezlik verdiği,uzun ve güvenli bir yaşam sağladığı,yılan zehirini etkisiz bıraktığı,kapanan gözleri açtığı ve suya konulunca yağmur yağdırdığı söylenir.Jasperin insan üzerinde çok olumlu bir etkisi vardır. Kalbi ve dalağı güçlendirdiği söylenen mercan da terazinin bir diğer taşıdır.Bilindiği gibi dalak, terazi insanının en zayıf noktasıdır. Lapis lazuli ise zihinsel berraklığı ve derin düşünmeyi simgeleyen bir taştır. Terazinin son taşı da opaldir.Opale koç burcunda değinmiştik.
  Alıntı ile Cevapla