Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2006, 22:59   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Budalaları Temizliyeceğiz!.."

Alman liglerinde geçen hafta sonu oynanan futbol maçları sırasında tribünlerde yaşanan taşkınlıklar Almanya Futbol Federasyonu'nu -DFB- harekete geçirdi!.. DFB Başkanı Theo Zwanziger, "Statlarda bulunan her budala fazladır" dedi!..
Theo Zwanziger, tribünlerdeki olaylarla ilgili rapor isterken, DFB ve Alman Futbol Ligi (DFL) yetkilileri yarın biraraya gelerek statlarda çıkan olayları görüşecek.

Zwanziger, DFB'nin resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, olaylarla ilgili olarak şaşkınlık ve endişe içinde olduklarını belirterek, "Bu olayları ciddiye alıyoruz ve olanaklarımız dahilinde izleyeceğiz" dedi.

Zwanziger, Bild gazetesine yaptığı açıklamada ise, bu olayların önemsiz gibi gösterilemeyeceğini ifade ederek, "Statlarda bulunan her budala fazladır. Olay çıkartanlarla dostluk olmaz" şeklinde konuştu.

Bayern Münih Kulübü Başkanı Franz Beckenbauer de olayları çıkartanlara ve ırkçılara karşı ağır cezalar verilmesini istedi.

Almanya Kupası'nda yapılan Stuttgarter Kickers-Hertha BSC Berlin karşılaşmasında, tribünden atılan bir bira bardağının yan hakemin yere düşmesine neden olmasından sonra karşılaşma yarıda kalmıştı.

Almanya İkinci Ligi'nde Augsburg-1860 München karşılaşması sırasında çıkan olaylarda 21 kişi tutuklanmış, Pforzheim-Mannheim 4. Lig (Oberliga) karşılaşması sırasında çıkan olaylarda da 3 kişi yaralanmış ve 3 kişi de gözaltına alınmıştı.

Siegen-Wittgenstein bölgesinde "Kreisliga" adlı amatör lig karşılaşmaları ise şiddet olaylarının meydana gelebileceği endişesiyle iptal edilmişti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Hertha BSC 2 ile Dynamo Dresden takımları arasında oynanan 3. lig karşılaşması sırasında çıkan olaylar sonrasında da 23 polis yaralanmış ve 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Hertha BSC Berlin'de oynayan Cairo ve Boateng de Almanya 1. Ligi'nde (Bundesliga) Cottbus ile Hertha BSC Berlin arasında oynanan maçta, bazı taraftarların ırkçı sözler söylediklerini bildirdiler.

FC Schalke 04 takımında oynayan siyahi milli futbolcu Gerald Asamoah da, daha önce yaptığı bir açıklamada, Rostock kentinde bazı taraftarların ırkçı hakaretlerine maruz kaldığını söylemişti.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla