Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-10-2006, 16:37   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
barca: 2 chelsea: 2

Click the image to open in full size.Avrupa futbolunun iki önemli takımı Barcelona ve Chelsea, Şampiyonlar Ligi grup maçında karşı karşıya geliyor. İspanya'daki karşılaşma öncesi, Chelsea (A) Grubu'nda 9 puanla lider, Barcelona ise 4 puanla ikinci sırada bulunuyor. Chelsea, karşılaşmayı kazanması durumunda bir üst tura çıkmayı garantileyecek. Gruptaki son maçta, iki takım İngiltere'de karşı karşıya gelmiş ve Chealse, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Bugüne kadar 10 kez karşılaşan iki takımdan Barcelona'nın 5, Chelsea'nin ise 4 galibiyeti bulunuyor. İki takım bugüne kadar sadece bir kez berabere kaldı.
İspanya Ligi'nin lideri Barcelona, evinde oynadığı son 15 Avrupa kupası maçında yenilgi almadı. Katalan ekibi, iç sahadaki son üç Şampiyonlar Ligi maçında da gol yemedi. Nou Camp'ta gol atan son Avrupa takımı da geçen sezon Chelsea olmuştu.
İngiliz takımlarıyla 54. randevusuna çıkacak Barcelona, bir İngiliz takımına karşı evindeki tek yenilgisini 1976 yılında UEFA kupası yarı finalinde Liverpool karşısında almıştı.

İngiliz Premier Ligi'nde ikinci sırada bulunan Chelsea ise Şampiyonlar Ligi'ndeki son 18 deplasman maçının dokuzunu kazandı. Son dokuz dış yenilgisinin yedisini İspanyol takımları karşısında alan Chelsea'nin dış sahada son yendiği İspanyol takımı, 1998 Kupa Galipleri Kupası çeyrek finalinde Real Betis olmuştu.
Barcelona ve Chelsea arasında bugün Nou Camp'ta oynanacak maçı İtalyan hakem Stefano Farina yönetecek.

aa
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla