Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2006, 17:21   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Akbank'tan TMO'ya 50 milyon dolar kredi

Akbank, Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) 50 milyon dolar tutarında kredi sağladı.


Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, kredinin vadesi 18 ay olarak belirlendi. TMO, söz konusu krediyi fındık alım ve ticaretinde kullanacak.
Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, kredinin imza töreninde yaptığı konuşmada, Akbank'ın tarım sektörüne verdiği öneme dikkat çekerek, Türkiye'nin üretici gücünün büyük bölümünü tarım kesiminin oluşturduğunu kaydetti.
Akbank olarak tarımın en büyük destekçisi konumundaki TMO'ya kredi sağlamanın kendilerine gurur verdiğini ifade eden Kurtul, işletme sermayesi kredisi olarak sağlanan 50 milyon dolar tutarındaki bu kredinin Türkiye'nin önemli bir ihraç tarım ürünü olan fındığın alım ve ticaretinde kullandırılacağını bildirdi.
Akbank olarak 2005 yılında toplam 631 milyon YTL, 2006 yılı başından bugüne kadar da 120 milyon YTL'lik TMO ödemesinin hububat, fındık ve haşhaş üreticisine ulaşmasına aracılık ettiklerini belirten Kurtul, şunları söyledi:
“TMO ile Ağustos 2006 tarihinde imzaladığımız sözleşme kapsamında ise TMO makbuz senetlerine istinaden şimdiye kadar doğrudan üreticilere 3 milyon YTL kredi kullandırılmıştır. TMO dışında tarım sektörüne doğrudan kredi vererek destek vermekteyiz. Başta küçük üreticiler olmak üzere Akbank tarafından tarım kesimine bugün itibariyle toplam 500 milyon YTL kredi kullandırılmıştır.”

KREDİ KARŞILIĞINDA FINDIK TEMİNATI
TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu da konuşmasında, TMO'nun fındık alımları ile görevlendirildiğini hatırlattı.
Fındık alımlarının finansmanında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 250 milyon dolar finansman ihtiyacı için Akbank'ın da içinde bulunduğu üç bankadan dış kredi temin edildiğini belirten Kemaloğlu, Akbank'ın bu finansman içerisinde tek yerli banka olmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.
Söz konusu kredinin TMO'ca geliştirilen ve bugüne kadar hububat alımlarının finansmanında kullanılan varlığa dayalı finansman tekniği çerçevesinde, fındık ürünü teminatına dayalı, Hazine garantisi içermeyen bir kredi olduğuna dikkati çeken Kemaloğlu, şunları kaydetti:
“Finans piyasasında bir ilktir. Akbank'tan temin edilen 50 milyon dolar kredi bu hafta içinde, diğer iki bankadan sağlanan 200 milyon dolar kredi ise Kasım ayının ikinci haftası içinde kullanılacaktır. Fındık alımlarının fiilen başladığı 11 Eylül 2006 tarihinden bu güne kadar üreticilerden 84 bin ton ürün alınmış üreticilerin doğrudan banka hesaplarına 225 milyon YTL aktarılmıştır.”

aa
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla