Konu: Başak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2006, 02:17   #17
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Analizi..!!!

Toprak grubunun ikinci burcu: Doğrucu, metodik, çalışkan, ayrımcı, akılı, namuslu

Yönetici yıldızı: Merkür

Etkisi altındaki ülkeler: Yunanistan, Türkiye, Batı Hint Adaları

Etkisi altındaki şehirler: Paris, Hiedelberg, Boston

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Bakire Meryem her zaman Başak burcu ile özdeşleştirilmiştir. Bu belki de burçlar kuşağındaki tek dişi figür olmasındandır. Cinsel anlamda dokunulmamışlığı temsil etmesine karşın aynı zamanda doğurganlığın ve içinde bulunulan enerjinin tükenmesini önlemek için yöntem geliştirme ihtiyacının da sembolü olmuştur. Bu nedenle Başak özeleştiri yapan bir mükemmeliyetçidir. Titizdir, zor beğenir. Aslında erkek Başak da kadın Başak da çocuk sevmez .Ama çocuk sahibi olurlarsa her şeyde olduğu gibi bu konuda da mükemmeli ararlar.

BAŞAK VE MESLEĞİ: Öğretmen, psikanalist, hemşiredir. Sağlık ve hijyenle ilgili herhangi bir iş kolunda çalışabilirler. Bilimsel analist, istatikçi, muhasebeci, sekreter, eleştirmen veya müfettiş olmuştur. Başaklar daima güvenlik içinde ve parasal gelirin düzenli ve sağlam olduğu işlerde çalışmak isterler.

BAŞAK PATRON: Başak'ın mükemmelcilik tutkusu onun kötü bir patron olmasına neden olur. Başak'ı memnun etmek için ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, ağzından övgü dolu bir söz duymak veya taktir edilmek son derece zordur. Başak patron, çalışanlarının saygısını kazanabilir.

BAŞAK ÇALIŞANI: Gerçekte bir Başak yeterli övgü ve takdir olmadan da sonsuza dek kendini işe adayabilir. Elinden gelenin en iyisini yapar, son derece pratiktir.

İŞ ALANINDAKİ İLİŞKİLERİ

BAŞAK - KOÇ ORTAKLIĞI:
Sorunlu bir ortaklık olacaktır. Tipik bir Koç enerjik, coşku dolu ve olumludur. Zayıf yönü, ani ve önceden düşünmeden hareket etmesidir. Bu nedenle pek hoş olmayan durumlarla karşılaşır. Hız tutkusu onu arabalara, oto yarışlarına yöneltir. Jimnastik de ilgisini çeker. Ortaklık zararlıdır.

BAŞAK - BOĞA ORTAKLIĞI:
Bu ortaklık kişiliklerin iyi bir bileşimidir. İlişki sağlam olacaktır. İş bilgilerinin de emlak, sigortacılık, bankacılık, finansman gibi yaşamın temel konularına yönelik olduğu açıkça görülebilir. Gerçek bir Boğa sistematik, iyi kalpli ve azimlidir. En büyük kusuru inatçılığıdır. İlgi alanları çok çeşitli olup bahçe ile uğraşma ve yemek pişirme başta gelir. Ortaklık faydalıdır.

BOĞA - İKİZLER ORTAKLIĞI:
Gerçek bir ikizler meraklı, eli her işe yatkın ve akıllıdır. Zayıf yönü dikkatini yöneltememesidir. Bu nedenle bazıları onun işleri üstünkörü yaptığını düşünebilir. İlgilendiği konular onun bir yere bağlı kalmasını engeller. Tıpkı bir kelebek gibidir. Ortaklık risklidir.

BAŞAK - YENGEÇ ORTAKLIĞI:
Yengeç'in kurnazlığı, Başak'ın cimriliği ile birleştiğinde şirketin para kaynakları emin ellerde olacaktır. Yengeçler hayalleri güçlü, hassas, sempatik kişilerdir. Zayıf yönleri ise kendilerine acımaları ve kara sevdaya tutulmalarıdır. Denize ve ailelerine düşkündürler. Bahçe ile uğraşmaktan keyif alırlar. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - ASLAN ORTAKLIĞI:
Gerçek bir aslan cömerttir, enerjiktir, ona güvenilir. Zayıf tarafı aşırı hassas bir egosu olması ve hükmetmeyi istemesidir. Yaşamın materyalist yönüyle ilgilenir. Rahatını ve konforunu sağlamak için çalışır. Ortaklık denemeye değer.

BAŞAK - BAŞAK ORTAKLIĞI:
Bir başka Başak ile ortaklık kurmak isteyen Başak kendi huylarını göz önünde tutmalıdır. Gerçek bir Başak dürüst, sistemli ve çalışkandır. Her şeyi eleştirmeyi sevmesi ve başkalarına kendi fikirlerini kabul ettirmeye kalkışması onun zayıf yönleridir. Sağlık ve hijyenle ilgilenir. Yürüyüş, bisiklete binmek, bahçe ile uğraşmak gibi açık hava aktivitelerini sever. Ortaklık risklidir.

BAŞAK - TERAZİ ORTAKLIĞI:
Gerçek bir Terazi, kaliteli, uyumlu bir kişidir. Güçlü bir adalet duygusu vardır. Zayıf yönü ise kararsızlığı ve karşı cinse olan düşkünlüğüdür. Sanatla ve kadınlarla ilgilenir. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - AKREP ORTAKLIĞI:
Birbirini oldukça yaralayan bir ortaklık olacaktır. Tipik bir Akrep enerjiktir, bağımsızdır, kararlıdır. Her konuda en umulmadık anda ortaya çıkabilecek kıskançlıklar sergiler. Her konuda uçlarda dolaşır. Hiç orta kararlığı yoktur. En büyük isteği güçlü olmaktır. İçkiye aşırı düşkündür. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - YAY ORTAKLIĞI:
Bir Başak'ın Yay ile işbirliği yapmak isteme gerekçesini anlamak oldukça zordur. Başak, Yay ile ortaklıkta kararlıysa özelliklerini aklında tutmalıdır; tipik bir Yay candan, atak ve özgürlüğüne düşkündür. Zayıf yönü, soğukkanlılığın çok şey kazandıracağı durumlarda aceleciliği nedeniyle başarısız olmasıdır. İlgi alanı genellikle spordur. Ortaklık zararlıdır.

BAŞAK - OĞLAK ORTAKLIĞI:
Bu mükemmel bir ortaklık olur .Tipik bir Oğlak gayretli ve tutucudur. Çalışmaktan yılmaz. Zayıf yönü, karamsarlığıdır. Dinlenmeyi, keyif almayı beceremez. Kendini toparlamak için kısa süre ortaklıktan yok olmayı huy edinmiştir. Bu nedenle bu gibi durumlarda Başak kaygılanmamalıdır. İş yoğunluğu nedeniyle hobileri azdır. Tarihi ve okumayı sever. Ortaklık faydalıdır.

BAŞAK - KOVA ORTAKLIĞI:
Her ikisi de bağımsız ve mesafeli kişilerdir. Tipik bir Kova iletişimi güçlü, her ortama ayak uydurabilen yetenekli bir kişidir. Zayıf yönü, çevresindeki herkesi yeniden yapılandırma isteği ve sevdiklerinin duygularına kayıtsızlığıdır. Yaşamlarının bir bölümünde politika ile ilgileneceklerdir. Uçma tutkusu da Kovaların yüreklerinde yer alır. Ortaklık risklidir.

BAŞAK - BALIK ORTAKLIĞI:
Oldukça sorunlu bir ortaklık olabilir. Gerçek bir Balık zarif, nazik, hassas ve çekingendir. En büyük zayıflığı, kararsız olması ve zaman zaman ruh halindeki değişikliklerdir. Sanata düşkündür, çocuklar ve hayvanlar gibi ince, narin, kırılgan şeylerle ilgilenmekten hoşlanır. Ortaklık risklidir.
  Alıntı ile Cevapla