Konu: Akrep
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2006, 03:03   #16
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Analizi..!!!

Su grubunun ikinci burcu: Enerjik, bağımsız, tutkulu, kararlı, sevdikleri ve sevmediklerinde keskin ayırımcı

Yönetici yıldızı: Pluto

Etkisi altındaki ülkeler: Norveç, Suriye

Etkisi altındaki şehirler: Liverpool, New Orleans, Washington DC

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Akrebi tanımlayan her sıfat tutku ile bağlantılıdır. Akrep yaşantısının her alanında tutkunun en derinini, en güçlüsünü yaşar .Güçlü karakteri ve manyetik çekiciliği ile tanınmıştır. Gücü iki yönlüdür: İyi olduğu zaman iyinin iyisi, kötü olduğu zaman ise kötünün kötüsü, dehşet verici bir kişiliği vardır. Eleştiriyi en çok seven burç olan Akrep yeteneklerini yaşamın köklerine kadar inerek her türlü gizemin sırrını çözmek için kullanır. İnsanlar Akrebi ya çok severler ya da nefret ederler. Çok az kişi farklı düşünür. Sezgileri çok güçlüdür. Bu burçtan biriyle oyun oynamaya gelmez.

AKREP VE MESLEKLERİ: Akrepler işlerinin son derece önemli olduğuna inanırlarsa çok mutlu olurlar. Boşa kürek çekmek kanlarını durdurur. Gerçeklerle boğuşmayı seçerler. Her şeyi inceleyen bakışları, sorunları çözme yeteneği, onu araştırma, analiz, gizemleri çözme konularına yöneltir. Bu yeteneklerinin bir operatör, dedektif, psikanalist, bilim adamı, avukat, gizemli olaylar araştırmacısı veya bir iş adamı olarak kullanılmasında yarar vardır.

AKREP PATRON: Akrep bir patron anlaşılması kolay olmayan ve birlikte çalışılması çok zor olan bir kişidir. Akrep o iş yerinin en güçlü temel taşıdır, eğer iş görenler bunu saygıyla kabullenemiyorlarsa, sessizce o iş yerinden uzaklaştırılırlar. Güvenilir ve çalışkan elemanlar ister. Belirli bir rutin içinde çalışılmasını ister. Akrepler hata yapmayı normal karşılamaz. Ama Akrep bir patron, bir elemanını gerçekten sevmişse, hizmetinin karşılığını vermek için elinden gelen her şeyi yapacak, elemanının işinden ayrılmasına asla izin vermeyecektir.

AKREP ÇALIŞANI: Bu kişi gayretli ve kazanmaya kararlıdır. Eğer işinde yükselmeyi hedeflemişse mutlaka elde eder. İyi bir Akrep her zaman başarılı olacaktır, çünkü amirleri bunu asla görmezlikten gelemezler. Ona verilen her işin çok önemli olduğu söylenmelidir. Hangi boyutta olursa olsun yetki sahibi olmak hoşuna gidecektir.

İŞ ALANINDAKİ İLİŞKİLERİ

AKREP - KOÇ ORTAKLIĞI: Koç ile Akrep’in tek ortak noktaları savaş yetenekleridir. Tipik bir Koç dinamik, girişimci ve çılgınca coşkuludur. Zayıf yönü sabırsız ve atak davranışlarıdır. Spor ve hız düşkünüdür. Araba ve motosiklet yarışları ilgisini çeker. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - BOĞA ORTAKLIĞI:
Su ve toprak ilişkisinden çamur elde edilir. Tipik bir Boğa azimli, mülkiyetçi ve ısrarcıdır. Temel kusurları ise inatçı ve kıskanç olması, değişime karşı koymasıdır .İlgi alanları geniştir. Resim yapıp müzikle uğraşırlar. Boş zamanlarında genellikle ailesi ve eviyle ilgilenir. Ortaklık denemeye değer.

AKREP - İKİZLER ORTAKLIĞI:
Bir Akrep, İkizlerle daha ilk karşılaştığında rahatsız olacaktır. Her nedense bu adamda sinirlerine dokunan bir şey vardır. Eğer Akrep İkizlerle işbirliğinde ısrarlıysa, hoşgörü ve geçimli olmak zorundadır. Entelektüel , hızlı düşünebilen becerikli bir kişi olduğunu aklında tutmalıdır. Zayıf yönü, derinliğine düşünememesi ve dikkatinin dağınıklığıdır. Yenilik peşinde koştuğundan pek çok şeyle ilgilenir ama fazla detaya girmez. Ortaklık risklidir.

AKREP - YENGEÇ ORTAKLIĞI:
Yengeç ve Akrep mükemmel bir karışım ortaya çıkar. Yengeç hayal gücü kuvvetli, hassas ve pratik bir kişidir. Zayıf yönü ise kendine acıması ve canlı hayal gücü nedeniyle zaman zaman kendini olayların kurbanı olarak görmesidir. Ailesiyle, eviyle ve bahçesiyle uğraşmaya bayılır. Bazen koleksiyonculukta aşırıya kaçabilir. Ortaklık faydalıdır.

AKREP - ASLAN ORTAKLIĞI:
Aslan’ın kişiliğini tanıması, onu anlaması gerekir. Ateşli Aslan hassastır, dinamiktir, lükse ve güzelliğe aşıktır. Sıcakkanlılığına Akrep dışında herkes hayrandır. Zayıf yönü aşırı hassas gururu, mali konulara tutarsız yaklaşımıdır. Başarısının sonucunu üç boyutlu görmek istediğinden dünya malına düşkündür. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - BAŞAK ORTAKLIĞI:
Zodyak’ın iki eleştirmeni karşı karşıyadır. Tipik bir Başak çalışkan, sistemli ve analitiktir. Zayıf yönü ise eleştirmeyi sevmesi ve detaylara saplantısıdır. Sağlık ve hijyenle ilgilenir. Bisiklete binme ve yürüyüş gibi sporlardan hoşlanır. Ortaklık faydalıdır.

AKREP - TERAZİ ORTAKLIĞI:
Akrep, Terazi ile çalışmaya kararlıysa onu anlamaya çalışması akıllıca olur. Tipik bir Terazi’nin güzellik ve adalet tutkunu oluşunu aklında tutmalıdır. Terazi diplomat ve herkesin çok hoşlandığı bir insandır .Zayıf yönü ise karar vermede zorlanması, tembelliği ve hayır demeyi bilmemesidir. İlgi alanı sanat ve kadınlardır. Ortaklık denemeye değer.

AKREP - AKREP ORTAKLIĞI:
Bir Akrebin kendi cinsinden biriyle ortaklığı çok aşırıya kaçan bir durumdur. Eğer bu ortaklık zorunluysa Akrep kendi kişisel özelliklerini aklında tutarak hareket etmelidir. Tipik bir Akrep ihtiraslı , azimli ve çekici bir kişidir. Zayıf yönü ise kıskançlığının yanı sıra eleştirmeyi sevmesi, güç peşinde olması ve dar kafalılığıdır. İlgi duyduğu her konuda aşırılığa kaçar. Ortaklık risklidir.

AKREP - YAY ORTAKLIĞI:
Tamamen zıt karakterdeki bu iki kişiyi neyin bir araya getirdiğini anlayabilmek çok zor. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - OĞLAK ORTAKLIĞI:
Akrep bir Oğlak ile ortak olacaksa Oğlak’ın ağzı sıkı, gayretli ve pratik bir adam olduğunu aklında tutmalıdır. Zayıf yönü karamsarlığı ve depresyona açık olmasıdır .Kendini tamamen işine adadığından ilgi alanları çeşitli değildir; ama müzik dinlemeyi, okumayı, yürüyüş yapmayı sever. Ortaklık denemeye değer.

AKREP - KOVA ORTAKLIĞI:
Her ikisi de çok güçlü ve birbirlerine direnecek yapıda olduklarından bu işbirliğinin sakin bir beraberlik olacağı söylenemez. Kova’nın özelliklerini kısaca tanımak belki barış sağlayabilir. Tipik bir Kova bağımsız, iyi kalpli, yardımsever ve ileriye yöneliktir. Zayıf yönü dava peşinde koşturmaktan kendi özel yaşamını göz ardı etmesidir. En büyük ilgisi insanlarla tanışmaktır. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - BALIK ORTAKLIĞI:
Mükemmel bir işbirliği: Tipik bir Balık sempatik, iyi kalpli ve sanat yönü güçlü kişidir. Zayıf yönü kararsızlığı ve gizliliğidir .Zaman zaman kendini dış dünyadan soyutlar ve yeniler. Sanatla yakından ilgilenir. Bir çok Balık yazar, müzisyen veya benzer bir işe heves eder. Çocukları ve hayvanları çok sever. Ortaklık faydalıdır
  Alıntı ile Cevapla