Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2006, 13:08   #1
Josekleberson
 
Josekleberson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sonrasi Onemli

'Yapılan operasyonların yerli yerine oturması için, bunların tümünün mantıklı ve yarar getirici olması gerekir...' Fanatik Gazetesi yazarı Atıf Keçeci yazdı;
Yapılan operasyonların yerli yerine oturması için, bunların tümünün mantıklı ve yarar getirici olması gerekir. Yönetimin ve Divan'ın duruşu sağlam olmazsa, köklü hiçbir şey yapılamaz. Olan da, sadece 15-20 personele olur.

Beşiktaş Yönetimi, yapılması gerekeni uygulamaya koyarak bazı personeli ile vedalaştı. Görevden alınan, özellikle aktif işlerde olmalarının icabı göz önünde olanlar hakkında gerekli bilgiye sahibiz. Kariyerleri ve işinin ne kadar sahibi olduklarını da dolayısıyla bilmekteyiz.
Geçen hafta 2-3 günlük bir yazı dizisiyle Beşiktaş ile ilgili endişelerimi ve neler yapılması gerektiğini kendi anlayış çerçevem içerisinde dile getirmeye çalışmıştım. Kulübün idari, mali, sportif ve kongre üye profili konularında yeniden bir değerlendirme yapılarak, değişime tabi tutulmasının şart olduğunu da belirtmiştim. Önceki gün alınan kararlara baktığımızda, iş akdi feshedilen 2 ismin bordro rakamları brüt olarak 18.150.00, 12.450.00 YTL olduğunu görüyoruz. Geriye kalan 11 kişi için ödenen ise 22.000.00 YTL. Buna karşılık yeni alınan 2 personele ödenecek rakam 23.000.00 YTL. Sonuçta eskiye göre sadece 2 personelden gelen tasarruf 7.000.00 YTL oluyor. Başka bir hesapla, çıkarılan personelin yerine yeni işe alışlar olmazsa, aylık eksilen personel masrafı toplam 29.000.00 YTL olmaktadır.

İşin Ümraniye kanadı da var
Operasyonun bu bölümü Akaretleri içermektedir. İşin bir de Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri var. Orası ile ilgili bir yaptırım göremedik. Oysa orada yönetim, idari ve sportif alanlarda yapılacak çok iş vardır. Her ne kadar 'futbol şube sorumluluğu kalktı' deniyorsa da, uygulamada bunun geçerli olmadığını gözlemliyoruz. İlgili kişi hala kameralara ve gazetelere açıklama yaparken, kendisinden özellikle 'futbol şube sorumlusu' denmesini istemektedir. Bu arkadaşın çalışma grubundaki sportif direktör de 22.000.00 YTL brüt maaşla işine devam etmektedir. Bir yanda 11 kişinin maliyetini bir kişi maaş olarak cebe indirmektedir. Yapılan operasyonların yerine oturması için, mantıklı ve yarar getirici olması gereklidir.
Yeni göreve getirilen ve düşünülen isimlerin kim, kariyer ve geçmiş başarıları ile ilgili bilgi de vermek isterim. Genel koordinatör olarak işe başlayacak isim Sami Çoban. Artvin 1966 doğumlu, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü 1987 mezunu. Daha önce Maliye Bakanlığı hesap uzmanları kurulunda görev almış, ayrıldıktan sonra yeminli mali müşavir olarak çalışma hayatını sürdürmüş.

Siyah-Beyaz Grup ve görev
Store'ların başına getirilmesi düşünülen isim ise, Siyah-Beyaz Grup üyelerinden, 15 yıldır Ataköy Marina'da teknik müdür olarak görev yapmış Fuat Çimen. Şimdi ise konusu satış-pazarlama olan departmanın yönetici olarak düşünülüyor. Bu tezatlığa gerekçe olarak 'dürüst' olması gösteriliyor. Bu arkadaşın yer aldığı grubun 3 ay önceki bir toplantısına katıldığımda, başkanlarının 'hiç bir arkadaşımız kulüpte ne ad ile olursa olsun görev almayacaktır' sözlerini hatırladım. Yazışma yaptıkları sitelerinde de benzer konuları çok eleştiren bir isimdi.
Bir de 'başkan basın danışmanı' olarak göreve getirildiğinden bahsedilen, ancak icra kurulundan geçmeyen Hasan Bozkurter'in durumu var. Bu göreve tayin edilişinin sebebini bilmemekle birlikte, tahminimce çok bağırarak hitabı sevmesidir. Bir de en önemli neden olarak son kongrede yönetimi değişim platformlarda eleştiren Bayram Yağcı'ya haddini(!) bildirmesi ile göze girmiş olabilir.
Josekleberson Ofline