Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2006, 17:48   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vücud Karakteriniz Ve Gelinliginiz

**NARIN YAPILI VÜCUD KARAKTERI
Bayan vücud hatlarini belirleyen; gögüs, bel, kalça ve basen orantili bir biçimde ince kemikli, zayif kisilerdir.
Eger bu vücud karakterine sahipseniz, kilif modeli veya “A” seklindeki gelinlikler size uygundur.bu modeller sizin üzerinizde rahatsizlik vermeyecek sekilde duracaktir. Boyun çizgisi ile baslayan gelinlikler narin vücud karakterinizle uyum saglayacaktir.
Kabarik, hacimli gelinliklerden uzak durmalisiniz. Bu modeller sizi kaplamis gibi gösterir. Siz degil gelinliginiz ön plana çikar.
**KEMIKLI VÜCUD KARAKTERI
Zayif fakat kemik yapisi kalin ve ön planda olan kisilerdir. Bu vücud karakteri fazla kilolu olunmamasina ragmen kemik kalinligindan dolayi iri denilebilecek bir bayan görünümü saglayabilir.
Kemikli vücud karakterine sahipseniz, kabarik gelinlikler sizi bir balerin gibi narin gösterecektir. Tüm siluetinize ugun ve dengeli olmasini saglayacaktir. Alternatif olarak kilif modelinide tercih edebilirsiniz.
Eger köprücük kemiginizin göze çarpmasindan sikayetçiyseniz, omuz üstü ince askidan sakinin. Gögsünüz ufak ama gögüs kemiginiz çikik ise sert kumaslardan da sakinmalisiniz.
**KILOLU VÜCUD KARAKTERI
Vücud boyuna oranla, olmasi gereken kilodan fazlasina sahip olan kisilerin vücud karakteridir. Bu vücud karakterine sahip olan kisilerin tüm bedenlerinde dengeli ve esit miktarda kilo fazlasi vardir.
Seritsiz kabarik gelinlikler bedeninizin kilolu alt kismini saklayacaktir. Üst bedeniniz, boyun modelleri ile beraber alt bedeninizle uyum saglayacaktir.
Kilolu vücud karakterine sahip gelin adaylari “V” modellerden kaçinmalidir. Bu modeller bedende bulunan fazla kilolari göz önüne çikarir ve olumsuz yönde göze çarpar.
**GENIS BEDEN VÜCUD KARAKTERI
Genis beden vücud karakterindeki kisilerde en belirgin özellik, vücun omuz, gögüs ve bel kismina oranla, kalça, basen ve bacaklar daha belirgindir.
Bedeninizde ki bu orani dengeleyebilmek için omuzlarinizi gösterecek modeller seçmelisiniz. Uzun kollu gelinliklerde tercih edebilirsiniz ama mutlaka omuzlariniz açik kalmalidir. Dar korseli gelinlikler bedeninizin güçlü yapisini ortaya çikaracaktir.
Omuzlarinizi saklamanizi önermiyoruz. Eger omuzlarinizi kapatan bir model tercih ederseniz bu ters etki yaratabilir ve alt bedeniniz oldugun genis gözükür.
**BÜYÜK GÖGÜSLÜ VÜCUD KARAKTERI
Gögüs ölçüleri tüm bedenlerine oranla daha büyük olan kisiler, büyük gögüslü vücud karakterine sahiptir.
Gögüs ölçünüzü bedeninize orantili bir görünüm için, çok fazla olmayacak sekilde üst bedeni dar ve yukari dogru kesime sahip gelinlik modellerini tercih etmeniz yerinde olacaktir. Kisa kesimli gene üstü dar bir gelinlik modeli dikkatleri üzerinize çekecektir.
Büyük gögüslü vücud karakterine sahip gelin adaylari çok açik bir gelinlik modelini tercih etmemelilerdir. Sade, duru ve sik görünüme sahip olmak istiyorsaniz çok dar modellerden kaçmalisiniz.
**TOPLU VÜCUD KARAKTERI
Halk arasinda “balik eti” diye tabir edilen bir vücud karakteridir. Bu vücud karakterine sahip olan kisilerin bütün beden ölçülerini orantilayacak sekilde, kemik yapisini örten kiloya sahiplerdir.
Kraliyet ve kabarik gelinlik modelleri size çok uygundur. Fakat kilifmodelleri ve düsük belli modeller sizi çok kilolu gösterebilir. Bu modellerden uzak durmanizi öneririz.
**DÜSÜK BELLI VÜCUD KARAKTERI
Düsük belli vücud karakterine sahip olan gelin adaylarinin en belirgin özelligi, adi üstünde oldugu gibi üst beden uzunluklari, alt bedenlerine oranla daha uzundur.
Bu vücud karakterine sahip olan gelinlere prenses modelini tasiyan gelinlikler çok uygun olacaktir. Uzun etekli modeller de tercih edilmelidir. Uzun etekli gelinlik modelleri, bacak boyunuzun oldugundan daha uzun görünmesini saglayacaktir. Böylece üst ve alt bedeninizde orantili bir görünüme kavusacaksiniz.
Kilif modelli gelinlikler size uygun degildir. Bedeninizi saracak olan bu model sizin istemeyeceginiz dikkatleri üzerinize çekecektir.
**UZUN BOYLU VÜCUD KARAKTERI
Tüm beden ölçüleri birbirine orantili, uzun boylu kisilerin sahip oldugu vücud karakteridir.
Uzun boylu vücud karakterine sahip olan bayanlar kendilerini sansli hissetmelidir. Çünkü uzun boylu iseniz her gelinlik modeli siziniçin uygun olacaktir. “A”, “V”, kabarik, omuzu açik yani bütün modeller sizin için uygun olacaktir.
Fakat uzun kollu gelinlik modellerinden uzak durmalidirlar. Yukari kesime sahip gelinlikler sizi oldugunuzdan daha uzun gösterebilir. Bu görünümünüz damat adayini rahatsiz edebilir. Sizin için en iyisi provalara giderken damat adayini da yaniniza almaniz olacaktir.
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla