Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-11-2006, 19:11   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Havuç Dolması

Click the image to open in full size.


Havuç Dolması

Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler

6 adet iri havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı
pirinç
4 adet soğan
1 çorba kaşığı
dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 çorba kaşığı
yenibahar
1 çorba kaşığı
nane
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet dereotu
Tuz


Yapilis Tarifi

Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. Su dolu tencerede 2 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyip. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin. Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla