16-11-2006, 19:11
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Havuç Dolması
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay
Malzemeler
6 adet iri havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı
pirinç
4 adet soğan
1 çorba kaşığı
dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 çorba kaşığı
yenibahar
1 çorba kaşığı
nane
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet dereotu
Tuz
Yapilis Tarifi
Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. Su dolu tencerede 2 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyip. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin. Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin.
Afiyet olsun... |
| |