Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2006, 13:27   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana beşiktaş için bir şans...

Beşiktaş'ta geleceği tartışılan Tigana'ya eski öğrencisi Barcelonalı Giuly destek verdi: "Hayatımda tanıdığım en dürüst ve kaliteli insan... Eğer bir söz vermişse; asla o sözden dönmez... Ona süre tanıyın, çok iyi şeyler yapacaktır... Sorun mutlaka takımda ya da yönetimdedir... Açık sözlüdür, kimsenin arkasından konuşmaz!.."


Beşiktaş'ın tartışılan, hatta devre arasında görevine son verilmesi gündemde olan hocası Tigana, kendisine gelen yoğun eleştirilere verdiği bir yanıtta, "Benim hakkımda bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, Barcelonalı Giuly'e beni sorun" demişti. MİLLİYET de, Fransız yıldız Giuly ile bir araya geldi ve Tigana'yı bir de ondan dinledi.
Fransız futbolunun yetiştirdiği yeteneklerden biri olan Giuly, Beşiktaş'ın çalıştırıcısını yere göğe sığdıramadı. "Tigana hayatımda tanıdığım en dürüst ve kaliteli insandır" diye söze giren Giuly, MİLLİYET'e verdiği özel röportajda övgülerine devam etti.'Beni Tigana keşfetti'
Lyon altyapısında kendisini keşfeden kişinin Tigana olduğunu hatırlatan Giuly şöyle konuştu: "Tigana bir oyuncuyu destekledi mi, sonuna kadar arkasından gider. Eğer bugün Barcelona'da forma giyiyorsam, bu Tigana'nın sayesindedir. Beni ilk önce alt yapıdan, A takıma çıkardı. Oradan da Monaco'yu çalıştırırken, beni transfer etti. Tigana'ya vefa borcum var. O, disiplinli olduğu kadar duygusal bir insandır. Sloganı kalitedir. Ayrıca bir söz vermişse, o sözden dönen hiçbir zaman kendisi olmaz, karşı taraf olur. Besiktaş ile yolları ayrılırsa, bu mutlaka yönetim yüzündendir."

Fransız hocanın, Beşiktaş'ı seçmesinin Türkiye için bir şans olduğunu da ekleyen Barcelonalı oyuncu şunları söyledi: "Tigana'nın, Beşiktaş'ı çalıştıracağını duyunca çok sevindim. Aslında Beşiktaş'a gitmeden önce, Fransa Milli Takımı'nı çalıştırmak için davet almıştı. Ancak son anda bazı çirkin olaylarla, bunu engellediler. Bu olay eminim ki, onun da çok zoruna gitmiştir. Daha sonra Beşiktaş'ı tercih etti. Biz onu tanıyan futbolcular ilk önce Tigana'nın bu kararına şaşırmıştık. Daha sonra futbolda yeni arayışları seven biri olarak bu kararında haklı olduğunu düşündük. Ona süre tanıyın, göreceksiniz çok iyi şeyler yapacaktır.''
Beşiktaş'taki sorunun Tigana'dan kaynaklanmadığına emin olduğunu da ifade eden Giuly sözlerine şöyle devam etti: "Mutlaka ya oyuncularda ya da yönetimde bir sorun vardır. Tigana, Fransa'da çok önemli bir futbol geçmişine sahip. Onunla çalışırken şunu gözlemledim; futbol anlayışı kalite üzerine kurulmuştur. Bize sürekli olarak, 'Kaliteli futbol teknik özelliklerden gelir. Ben tekniği ve fiziği yüksek oyuncuyu tercih ederim' derdi. Tigana mutlaka bunun arayışı içindedir. Yönetim, ona zaman tanırsa, inanın ki Beşiktaş'ı, Avrupa'da bir numara yapar."
'Çok açık sözlüdür'
Giuly, Tigana ile görüşlerini şu şekilde noktaladı: "Tigana kaliteli ve teknik oynamayanlara hemen kapıyı gösterir. Ben şimdiye kadar, Tigana'nın birisinin arkasından konuştuğunu ne duydum, ne de tanık oldum. Açık sözlü olduğu için, sorun yaşadığı futbolcu da olsa, yönetici de olsa suratına söyler ve bu sorunu basınla da paylaşır. Takımda bütünlüğün sağlanamamasına çok sinirlenir. Bu duruma özel önem verir. Herkesin iyi arkadaş olmasını ister."

'Gözüm kapalı giderim'

"Tigana beni bugün çağırsın, gözü kapalı gittiği yere giderim. Barcelona ile 1 yıllık daha sözleşmem var ve burada son derece mutluyum. Bana göre dünyanın en büyük kuluplerinden birinde forma giyiyorum. Ancak Tigana, 'Beşiktaş'ta sana ihtiyacam var' derse, kendisine hemen 'Evet' der, siyah beyazlı formayı giyerim. Tigana benim için öylesine değerli bir insan."

Kimdir?

Fransa Milli Takımı'nda da görev yapan Barcelona'nın sağ kanat oyuncusu, futbola Olympique Lyon'da başladı. 1994-95'ten itibaren toplam 3.5 sezon Lyon formasını giyen Giuly, 100 maçta 21 gole ulaştı. 1997-98'de Monaco'ya geçen yıldız futbolcu, burada 6.5 sezon forma giydi. Fransız oyuncu, 2004-05 sezonunda Barcelona'ya geçti, 58 lig maçında 16 gole ulaştı.


milliyet gazetesinden alıntıdır...
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline