Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-11-2006, 01:25   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Setup Box Geliyor

Setup Box Geliyor..
23 Kasım 2006 10:53:18
Click the image to open in full size.
Türksat'ın 2007'de başlayacağı dijital yayınla birlikte kullanılacak 'setup box' la, TV, internet, faks birlikte evlere taşınacak...
Türksat'ın 2007 yılının Ocak ayında 50 kanalla başlayacağı dijital yayınla birlikte kullanılacak olan setup box ile dünya evimize gelecek.
Türksat'ın uygulamaya koymaya hazırlandığı projeyle aynı anda internet kullanmak, kablo televizyon izlemek, uydu kanallarına ulaşmak, faks çekmek ve video konferans yapmak mümkün olacak.



Meclis KİT Komisyonu'nda Türksat'ın 2004 yılı hesapları ibra edildi.

Komisyonda bilgi veren Türksat Genel Müdürü Osman Dur, bir süre önce kablo TV şirketleriyle yaşanan olumsuzluklara sünger çektiklerini belirterek, tüm enerjilerini dijital yayının alt yapısının hazırlanmasına harcadıklarını söyledi. Dijital yayın için hazırlıkların tamamlandığını anlatan Dur, bu yayınlara hızlı biçimde girmek için önemli bir proje geliştirdiklerini belirtti. Dur, bu projeye göre tek bir setup box sayesinde birçok teknolojik altyapının kullanıcıların hizmetine sunulabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Dijital yayını izlemek için setup box'a ihtiyaç var. Şimdi birçok kişide uydu alıcısı, Digitürk kutusu, kablo setup box'ı gibi cihazlar var. Geliştirdiğimiz proje ile tek bir kutuyla isteyen uydu yayını, isteyen Digitürk izleyecek. İsteyen internete bağlanacak, isteyen faks çekecek. İsteyen ise video konferans yapabilecek."

Dur, şu anda kablo TV'de sunulan anolog yayının hemen kapatmanın mümkün olmadığını belirterek, "Evlere setup box konusunda bir pazarlama yöntemi geliştireceğiz. 2.5 milyon evde kablo TV alt yapısı bulunuyor. Hazırladığımız projeyi evlerin kapısına kadar götüreceğiz. Evinde hızlı internet hizmeti alan aynı anda kablo tv'si olan bir kişi bu setup box'ı aldığında iki ayrı ücret yerine tek ücret verecek ve uydu yayını başta olmak üzere, kablo TV'yi de dijital izleyecek. Hızlı internetten faydalanacak. Projede Digitürk de olduğu gibi film kanalları da olacak" dedi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla