Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-11-2006, 15:42   #1
Jcole
 
Jcole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Divan Başkanından açıklamalar...

Şeref Nasır: Tribünler yönetimi gönderemez...
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, yönetimlerin genel kurulla geldiklerini ve genel kurulla gideceklerini, tribünlerin yönetimi gönderemeyeceğini söyledi.
Şeref Nasır, ligtv’nin internet sitesine yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Sivasspor maçında yaşanan taraftar tepkisine değinerek, "O biraz bizi üzdü. Yoksa bizim taraftarlarımız hakikaten çok düzgün, küfürden arındırılmış, ciddi şekilde takımlarını teşvik eden bir taraftar olarak görüyorduk. Ama son zamanlarda tribünlerin ayrılması hoş olmadı. İnşallah bundan sonrada kendi hatalarını anlarlar, bu işten dönerler ve döneceklerdir. O arkadaşlarla konuşuyoruz, bir yanlışlık yaptıklarını kendileri de anladılar. İnşallah bundan sonra böyle şeyler olmayacak" diye konuştu.
Taraftarların isyanında haklılık payı görmediğini anlatan Nasır, "Bakın genel kurul ile gelmiştir yönetim, genel kurul ile gider. Tribünlerle gitmez.
Eğer yönetim kurulları tribünlerle gidecekse, Beşiktaş’ın çok aleyhine olur" dedi.

"YÖNETİM, HATASINI ANLADI"
Beşiktaş yönetiminin geçmiş yıllardaki hatalarını gördüğünü anlatan Nasır, şunları kaydetti:
"Yönetim şimdi çekirdek bir kadro oluşturmaya çalışıyor. Yüzde 70 oranında başarılı oldu gibi geliyor. Bundan sonra belli noktalara yapacakları transferler Beşiktaş’ı daha yükseklere taşır. Şimdi bir talihsizlik yaşıyoruz. Mesela bir Fenerbahçe maçında hafif bir cesaret olsa, takımın biraz morali düzgün olsa Fenerbahçe’yi yenmemesi mümkün değil. Ama bir beraberlik oldu. Moraldir bu da."

"DEMİRÖREN İYİ BİR YÖNETİM KURACAK"
"Her şeyin iyiye gideceğine inanıyorsunuz, o zaman seçimde yönetim değişmemeli mi?" sorusuna Nasır, "Zaten gördüğüm kadarıyla pek başkan adayı çıkmıyor. Demirören, güzel, düzgün ve tecrübeli bir kadro kuracak. Beşiktaş’ın artık saha dışı gelirleri de oluyor. Borç seviyesinin de artık yavaş yavaş düşürülmesi lazım. Bunu da artık dikkate alacaklardır kanaatindeyim" diye cevapladı.
Nasır, şöyle devam etti:
"Oturduğu koltuğu dolduran, dediğini yaptıran ve bilinçli olarak yöneten yöneticiler arzu ediyoruz. Benim gönlüm Beşiktaş’tan yana olduğu için inşallah böyle devam eder. Diğer kulüplerde de gönlüm bunu arzu ediyor. Yabancı transferleri bizi çok rahatsız ediyor. Yedek kulübesinde oturan yabancıya milyon dolarlar verdikten sonra, bizim Türk çocuklarının önünü tıkadıktan sonra, bu transfer politikası Türk sporuna da çok zarar veriyor."

"GÖNLÜM HER DÖNEM 2 ADAYDAN YANA"
Nasır, genel kurullarda birden fazla adayın çıkmasından yana olduğunu belirterek, "Benim gönlüm her dönem hiç olmazsa 2 tane aday çıkmasından yana.
Bir tane aday da olabilir mutlaka ama öyle 4-5 kişilik adaylar değil de 2 kişi olursa çok daha cazip olur. Birbirleriyle yarışırlar, rekabet olur, projelerle yarışırlar" diye konuştu.
"Beşiktaş’ta bir muhalefet eksikliği mi var?" sorusuna Şeref Nasır, şöyle yanıt verdi:
"Gidişattan mutlular herhalde. Öyle gibi görüyorum. Yani ben muhalefetin değil de daima yol gösterenin, (Bunu böyle yaparsanız daha iyi olur) diyenin olmasını istiyorum. Ben bazen Divan Kurulu’nu özel olarak topluyorum. Bunu basına kapalı yapıyoruz. Beşiktaş’ın gidişatıyla ilgili üyelerin görüşlerini alıyorum ve bunları bir rapor halinde yönetime iletiyorum. Beşiktaş zaman zaman böyle dalgalı dönem geçirdiğinde bunu yapıyoruz. İnanın bu yönetim kurulu, bizi bu bakımlardan dinliyor."

"KONGREDE OLAY ÇIKMAZ"
Beşiktaş’ta geçtiğimiz dönemlerde sıkıntılı seçimlerin yaşandığının hatırlatılması ve ocak ayındaki seçimde aynı sıkıntıların tekrarlanıp tekrarlanmayacağının sorulması üzerine Nasır, şunları söyledi:
"Artık böyle şeyler olacağına inanmıyorum. Son genel kurulda da çok büyük olay olmadı. Ama bundan sonra ben eminim isterse seçime 5 aday girsin, hiçbir hadise olmayacaktır. Beşiktaş Kongresi her geçen dönem daha da düzelmekte ve düzgün olmaktadır. 3-4 sene evvelki kongreleri yaşamıyoruz, her geçen kongre daha da düzeliyoruz. Ama çok önemli bir şey daha var, Beşiktaş’ta şu ana kadar yapılan kongrelerin dosyalarını inceliyorum ve gelen gençlerimizin hepsi yüksek tahsilli.
Belki bunun etkisi de oluyor. Çok hoşuma gidiyor."

"FUTBOL FEDERASYONU’NA YAPILANLAR HOŞ DEĞİL"
Futbol Federasyonu ile ilgili son dönemlerde meydana gelen durumlara da değinen Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, bu konuda şunları söyledi:
"Bunlar Türk futboluna zarar verir. Bence hoş bir durum değil. Seçilen yönetimlerin devam etmesinden yanayım. Görev sürelerinin sonuna kadar götürüp ondan sonra beğenilirlerse tekrar seçilirler, beğenilmezlerse o vazifeyi, layıkıyla görecek arkadaşlara teslim ederler. Bundan daha doğal bir şey yok.
Artık sporun içine başka meselelerin karışmaması lazım. Sporu sevenlerin, spora gönül verenlerin yönetmesi, dışarıdan karışılmamasından yanayım."
Jcole Ofline