Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2006, 14:17   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İtiraf ediyorum, hiçbir ilerleme kaydedemedik

Devlet Bakanı Ali Babacan, kayıt dışılık konusunda son dört yılda hiçbir ilerleme kaydedemediklerini belirterek, "Bunu itiraf ediyorum ve kabul etmek zorundayız. Çok talihsiz tabii ama durum bu" dedi.
İstanbul'daki Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesi'ne katılan Bakan Babacan, burada yaptığı konuşmada, herhangi bir ülke için yatırım çekme ve avantaj sahibi olmanın önemli olduğunu, bunun için de siyasi ve ekonomik istikrar gerektiğini söyledi. Bu kapsamda kayıt dışı ekonominin önemli bir engel olduğunu ifade eden Babacan, bir dinleyicinin, 'Kayıt dışılıkla mücadelede hükümetin planı nedir?' şeklindeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:
"Belki tek ilerleme kaydedemediğimiz alanlardan bir tanesi ne yazık ki budur. Geçen dört yıl içinde, Türkiye'deki kayıt dışılıkla ilgili belki hiçbir ilerleme kaydedemedik. Bunu itiraf ediyorum ve kabul etmek zorundayız. Çok talihsiz tabii ama durum bu... Kayıt dışıyla mücadele için ne yaptık? Vergi oranlarını düşürdük. Azalan vergi oranları, insanları kayıt dışılıktan caydıracaktır diye düşündük."
YTL aşırı değerli mi?
Son dört yılda Türk ekonomisinde kaydedilen gelişmeleri aktaran Babacan, kısa süre öncesine kadar Türkiye'nin büyük nüfusunun sorun olarak görüldüğünü, ancak şimdi bunun önemli bir avantaj olarak algılandığını vurguladı. Reform ve dönüşüm süreci ne kadar engebeli olursa olsun Türkiye'nin bu yola çıktığını, IMF ile ilişkilerin sürdürüleceğini belirten Babacan, "Bunun bedeli bizim siyasi partimize ne olursa olsun bunları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Bakan Babacan, 'YTL'nin aşırı değerli olduğu' yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine de "YTL'nin değer kaybetmesi evet bir sorun ama değer kazanması cari açık sorununu çözmez. Yapısal çözümler aramalıyız" dedi
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla