Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2006, 14:21   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
THY, Avrupa'nın en çok yolcu taşıyan şirketi oldu

Türk Hava Yolları (THY), Eylül ayında Avrupa'nın en çok yolcu artışı sağlayan ulusal hava yolu şirketi oldu.
THY, yüzde 86,5 oranında zamanında kalkış gerçekleştirerek, en büyük 10 hava yolu şirketi arasında ilk sırada yer aldı.
Avrupa Havayolları Birliği (Association of European Airlines- AEA), 2006 yılı dokuz aylık verilerini açıkladı.
Lufthansa, British Airways, AirFrance, KLM, Iberia gibi Avrupa'nın büyük hava yolu şirketlerinin de üye olduğu Avrupa Havayolları Birliğinin EylüL ayı verilerine göre, THY, Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 artışla en çok yolcu artışı sağlayan ulusal hava yolu şirketi oldu. Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yıla göre toplam tarifeli seferlerde yüzde 19,5 oranındaki yolcu sayısı artışıyla THY 3'üncü sırada yer aldı.
Verilere göre, THY, Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketleri Airfrance, Alitalia, Austrian, British Airways, Iberia, KLM, Lufthansa, SAS ve Swiss arasında yüzde 86,5 zamanında kalkış oranıyla ilk sırada yer aldı.
Aynı değerlendirmeye göre THY, Ocak-Eylül döneminde yüzde 83,2 zamanında kalkış oranıyla 2'nci sıraya yerleşti.
Avrupa Havayolları Birliğine üye 31 hava yolu şirketi arasında sıralama yapıldığında ise Eylül 2006 verilerine göre, zamanında kalkış oranında 28 şirketi geride bırakan THY 3'üncü sırada yer alma başarısını gösterdi. Bu oran Avrupa Havayolları Birliği üye şirketlerinde ortalama yüzde 77,6 olarak gerçekleşti.

EN AZ BAGAJ KAYBEDEN ŞİRKET THY
THY, Avrupa Havayolları Birliği raporuna göre Eylül ayında tüm seferler dikkate alındığında binde 4,3'lük bagaj kayıp oranıyla Avrupa'nın en az bagaj kaybeden hava yolu şirketi oldu.
Bagaj kayıp oranı ortalaması, Avrupa Havayolları Birliği üyelerinde binde 16,7'ye çıkıyor.
THY Ocak-Eylül döneminde ise binde 5,1 kayıp bagaj oranıyla, en az bagaj kaybeden 2'nci hava yolu şirketi oldu.
Verilen bilgiye göre, Avrupa Havayolları Birliğine üye 31 hava yolu, 2.400 uçağı ile günde 10.720 uçuş ile 160 ülkede 620 noktaya ulaşıyor.
Birlik, kendisine üye 31 hava yolu şirketindeki 378.000 çalışan ile yılda 320 milyon yolcu ve 6 milyon ton kargo taşıması yaparak 75 milyar avroluk ciro gerçekleştiriyor.
__________________
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla