Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2006, 18:20   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Paris'te futbol fanatizmi!

Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, UEFA Kupası'nda geçen hafta oynanan Paris Saint Germain-Hapoel Tel Aviv maçının ardından çıkan olaylarda polisin, bir taraftarı öldürüp, diğerini ağır yaralamasıyla ilgili olarak PSG'yi sert bir biçimde uyardı. Sarkozy, PSG yönetiminin, sürekli sorun çıkartan, ırkçı ve saldırgan taraftarı engellemek için ''daha fazla sorumluluk almasını'' istedi. Bu arada, Fransız iç istihbarat servisi tarafından hazırlanan ve Le Figaro gazetesine sızan bir rapora göre, maçlardan önce ve sonra sürekli olay çıkartan holigan PSG taraftarı sayısı 600 ile 800 civarında. Yine aynı rapora göre, bunlardan 300'ü aşırı tehlikeli olarak gösteriliyor. İçişleri Bakanlığı'nın, ''Boulogne Boys'' olarak tanınan ve ırkçı neonazi yanlısı tavırlarıyla bilinen taraftar grubunun kurduğu derneğin yasaklanmasını istediği belirtiliyor.
Yine Fransız gazetelerinde çıkan haberlere göre, ''PSG yönetimi, bu taraftara fazla hoşgörülü davranmakla'' suçlanıyor. Paris savcılığı, ''meşru savunma'' yaptığı ve İsrailli taraftarı korumak için hareket ettiği gerekçesiyle, PSG'nin bir taraftarını öldüren, diğerini yaralayan polisin görevden el çektirilmesi yolundaki talebi reddetmişti.
Fransız savcı, basına yaptığı açıklamada, PSG taraftarlarının, zenci sivil polis ve İsrail takımının bir taraftarına yönelik, ''Pis Arap, Pis Musevi'' şeklinde hakaretlerde bulunduğunu ve ırkçı sloganlar attıklarını belirterek, olay yerinde görevli sivil polisin, taraftarı korumak için harekete geçtiğini ve saldırganların kendisini de yere yatırıp dövmeye başlamasının ardından, silahını meşru savunma için çekip, önce havaya ateş açtığını söylemişti.
Polis kaynaklarınca verilen bilgiye göre, Paris'te yapılan maçı ev sahibi PSG'nin 4-2 kaybetmesinin ardından, 150 kadar taraftar stadın dışında toplanmış ve İsrail takımını destekleyen 1 Fransız taraftara saldırmıştı.
Kavgaya müdahale eden ve Hapoel taraftarını kurtarmaya çalışan sivil bir polisin, Fransız taraftar grubu arasında kaldığını belirten kaynaklar, siyahi polisin uyarılarına karşı taraftar grubunun ırkçı sloganlar atarak polise saldırdığını açıklamıştı.

aa
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla