Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2006, 22:56   #3
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

1986-87 sezonu ise Air Jordan için çok daha başarılı oldu.. O yıl NBA rekorlar kitabına girecek bir çok satır ekleyen Jordan 37.1 sayı ortalaması ile sezonu tamamladı.. Her maç 30 sayı ve üzerine çıkan bir yıldız oldu ve 9 maçta 40 sayının üzerinde kaydederek bir başka rekoru kitaba ekledi.. O yıl NBA All-Star haftasında ilk smaç şampiyonluğunu da kazanan Jordan artık tam anlamıyla "Air Jordan" olarak anılmaya başlandı..

Yine kaybedilen Play-Off serisinin ardından Jordan'ın paslarını daha sağlıklı kullanabilecek katkılar takıma yapıldı.. Horice Grant, Scottie Pippen Bulls'un yeni üyeleri ve Jordan'ın en yakın arkadaşı oldu.. O yıl MVP'de aralarında olmak üzere, yılın en iyi defans oyuncusu, All-Star'ın en değerli oyuncusu ödüllerini kazanan Jordan bütün ödülleri tek başına silip süpürdü.. Ama konferans finallerinde "Bad Boys" olarak tanınan Detroit Pistons defansı Jordan'a çok iyi hazırlanmıştı ve Bulls'u o yıl ve devam eden yıllarda durdurmayı başardılar.. Efsanevi Koç Chuck Daily ve ekibi tarafından tasarlanan "Jordan Rules, Jordan Kuralları" 2 yıl daha başarılı oldu..

1988-89 sezonuna gelindiğinde belki de Jordan istatistikleri en üst düzeye çıktı.. 32.5 sayı ortalamasıyla sezonu tamamladı, 8.0 asistle en iyi asist yüzdesini yakaladı ve yine kariyer rekoru olan 8.0 ribaund ortalamasını da istatistiklerine ekledi.. Aynı yıl 2.89 top çalmayla da sezonu 3. tamamladı.. Play-off’da Cleveland Caveliers'ı nefes kesen 5. maçta geçen Bulls'ta 101-100 lük skoru Jordan'ın Craig Ehlo'nun üzerinden attığı "Buzzer Killer" getirdi..

Click the image to open in full size.Aynı yıl golfe olan tutkusuyla gündeme oturan Jordan'ın NBA kariyerinin ardından PGA Tour'a katılacağı söylentileri her yerde dolaştı ama Chicago yönetimi ve Jordan'ın şampiyonluk yüzüğü ile ilgili planları çok daha farklıydı.. Bulls o yıl takımın yönetimine efsanevi coach Phil Jackson'ı getirdi.. Yeni taktik anlayış ve Bulls'un üçlü, "üçgen savunması" Jordan'ın kendi şutlarını bulmasını rahatlattı ve takımın ofans gücüne güç kattı..

Bulls o yıl 1971-72 sezonunda beri franchise tarihindeki en iyi ortalamayı tutturdu ve normal sezonu 55 galibiyet 27 mağlubiyet ile tamamladı.. Aynı yıl Jordan kariyer rekoru olan 69 sayıyı daha öncede rekor kırdığı Cleveland Caveliers'a karşı attı.. Ama Doğu Konferansı finallerinde Bulls'un derdi yine Pistons oldu ve 7. maçta yoluna devam eden taraf Pistons oldu.

Pistons'a karşı üst üste alınan final mağlubiyetleri çatlak sesler çıkmasına sebep oldu ancak Jordan gösterdiği kararlılık ile takım arkadaşlarını daha çok oyuna girmeye davet eti ve bu şekilde bir yaşanan sorunların ortadan kalkacağını belirtti.. Jordan kısa ve öz konuştu, "Benimle birlikte olun, yanımdan ayrılmayın ve en iyiyi başarana kadar pes etmeyin" !..

Jordan yeni sezonda kendini tam anlamıyla kanıtlamayı başardı ve deplasmanda sadece 2 maç kaybederek hem rekoru yenilediler hem de finallere kaldılar..

Click the image to open in full size.Magic Johnson'ın son yılında Lakers'a karşı evlerinde kaybedilen ilk maçın ardından Jordan ve Bulls yıllardır özlemini duyduğu yolda emin adımlarla ilerlemeye başladı.. Lakers karşısında alınan peş peşe 4 galibiyet Jordan'ın 31.4 sayı, 6.4 ribaund ve 8.4 asist ortalaması şampiyonluk yüzüğünü takmalarını sağladı..

Yeni sezonda kafasını tamamen kazıtan Jordan yeni bir tarz ve stille oyununa geri döndü.. Artık Larry Bird ve Magic Johnson'da olan onda da vardı, o da yüzüğünü parmağına takmıştı.. Şampiyon unvanıyla maçlara çıkan Bulls'lu Jordan devam eden iki sezonda ilk finalde Cliade Drexler'lı Protland Trail Blazers'ı ve ikincisinde de Charles Barkley'li Pheonix Suns'ı devirdi..

Click the image to open in full size.Tamamıyla uluslararası bir kahraman olan Jordan "Be like Mike, Mike gibi ol" reklam kampanyasıyla Çin'den Venazuella'ya kadar dünyanın dört bir yanında bir kahraman olarak görülmeye başlandı.. 1992 finallerinin açılış maçında yine bir rekor kırarak 35 sayı atan Jordan takımını 79-64'den 97-93’lük galibiyete taşımayı başardı..

1993'de Jordan klasikleri ve rekorları ile devam etti.. Patrick Ewing'li Knicks'i 4. kez geçen Bulls, 6 maçlık deplasman dezavantajıyla çıktığı seride rakibine şans tanımadı ve 105-95 lik 4. maçta 54 sayı atan Jordan yine kahraman olmayı, daha doğrusu beklentilere cevap vermeyi başardı..

5. maçta Jordan 29 sayı 10 ribaund ve 14 asistle triple double yaptı ve rakibini yine çaresiz bıraktı.. Madison Square Garden'da gelen 97-94’lük zafer ve 6 maçta bir yüzük daha taktıran 96-88’lik maç Jordan’ın ger geçen gün daha da eşsiz olan kariyerinde bir başka sayfa oldu..

Bir başka final serisinde Pheonix Suns'a karşı tutturduğu maç başına ortalama 41.0 sayı 6 maçta gelen bir başka yüzük herkesin nereye kadar devam eder bu başarı sorusuna cevap oldu.. Jordan oynadıkça bu başarı da devam edecekti..

Click the image to open in full size.1992 yılında Barcelona Olimpiyatları'na katılan Dream Team'in en gözde üyesi Jordan'ın yanı sıra 12 kişilik takımın bugüne kadar bir araya gelmiş en başarılı ve mükemmel takım olduğu da büyük bir gerçektir.. Gittikleri her yerde popstar gibi karşılanan bu takım altın madalyayı alarak başarılı bir olimpiyat serüveni geçirdi..

Ancak bütün bu başarılar ve Phil Jackson ile yapılan uzun konuşmalar fazla bir işe yaramadı, hırsını kaybettiğini her fırsatta dile getiren Jordan yeni bir şeyler denemesinin zamanı geldiğinin altını çizdi.. Aynı yıl idolü ve mentoru olan babasının da silahlı soygun sırasında öldürülmesiyle birlikte Jordan'da Bulls'a ve aktif basketbola Ekim 1993’te kısa bir konuşa ile veda eder, "Bu spora verecek daha fazla bir şeyim kalmadı, kanıtlayacak ve başaracak bir şey kalmadı, bırakıyorum".. Ve basketbolun gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu salonlardan bu şekilde koptu..
  Alıntı ile Cevapla