Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2006, 22:57   #5
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Jordan ve Bulls’un 6. şampiyonluğa ulaşması için bundan güzel bir oyun olamazdı.. His Airness kendine yakışır bir şekilde unutulmaz anlardan birini yaşatarak basketbola bir kez daha imzasını atmayı başardı..

1999'yılında ise kaçınılmaz gerçekleşti ve uzun süre devam eden pazarlıklar ve başkan Bill Clinton'un dahi ikna çalışmaları yeterli olmadı..

"Artık kafamda yenmem gereken ve aşmam gereken bir şey bulamıyorum diyen" Jordan basketbola bir kez daha veda etti..

Başta yakın arkadaşları taçsız kral Charles Barkley ve Pippen olmak üzere diğerleriyle birlikte golf turnuvaları düzenleyen ve hayır kurumlarına bağış kampanyaları düzenleyen Jordan kısa süre sonra Washington Wizards’da başkanlık koltuğuna oturarak biraz da ofiste çalışmaya karar verdi..

Jordan bir kez daha gazetecileri atlatarak antrenman yapabileceğini ve basketbol kampları düzenleyebileceğini düşündü ama yanılmıştı.. Haber kısa sürede bütün Dünya’ya yayıldı.. Kimisi "dedikodu" dedi kimisi "yok artık" ama Jordan ne zaman dalga geçti ki ?..

WASHİNGTON WIZARDS YILLARI

Click the image to open in full size.2001’de Wizards başlanlığını yürüten Michael Jordan ofisten ve emeklilikten vazgeçti.. Oyun tarzında yaşının getirdiği gözle görülür bir değişiklik olan Jordan, 2001 – 2002’de sırtından ve dizinden sakatlanmış olmanın verdiği acıya rağmen sezonu takım lideri olarak 22.9 sayı, 5.2 asist ve 1.42 top çalma ortalamasıyla tamamladı..

Jordan’ın Wizards forması ile salonlara geri dönmesi NBA’e bir anda canlılık getirirken Wizards bir anda sezonluk biletlerinin tamamını sattı.. Wizards’daki ilk yılında takımın evi MCI Center’da oynadığı tüm maçlar tamamen dolarken rakip takımlarda Jordan’dan hatırı sayılır bir gelir elde etti.. Wizards’ın sadece 3 deplasman maçında tek tük boş kotluk vardı..

Click the image to open in full size.Wizards’a 6 – 26 Aralık arasında peş peşe 9 galibiyet kazandırarak takım tarihinin de yenilenmesini sağlayan Jordan, tecrübesi ve espri anlayışı ile taraftarını mutlu etti ve kendisi ile daha önce karşı karşıya gelme şansı olmayan ancak bunun hayali ile büyüyen bir çok NBA yıldızına da eşi benzeri olmayan bir hediye vermiş oldu..

2002 – 2003 sezonunda daha da başarılı bir giriş yapan Jordan maç başında 20 sayı ortalaması ile oynadı.. Dizindeki sakatlığa rağmen smaçlarına devam eden Jordan 2002 – 2003 sezonda 13. ve son All-Star maçına çıktı..

Sezon sonunda salonlara 3. ve son kez veda edeceğini açıklayan Jordan, kendi yaşının yarısında olan bir çok isme fark atmayı başardı ve o sezon Wizards’ın 82 maçının da tamamında oynayan tek isim oldu.. Ve 82’de 67 kez ilk 5’te maça başladı.. 20 sayı, 6.1 ribaund, 3.8 asist ve 1.5 top çalma ortalaması ile başarılı bir sezonu tamamlayan Jodan sahada % 45 ve faul çizgisinde % 82 isabet oranı tutturdu.. Jordan o sezon 20 ya da daha fazla sayıyı tam 42 maçta kaydetti.. 9 maçta 30 ya da daha çok sayı üretti.. 40 yaşında olan Jordan 40 sayı ve fazlasını ise 3 kez rakip potaya bıraktı..

Jordan son yılında bir rekor kırma alışkanlığına devam etti.. 21 Şubat 2003’te New Jersey Nets’i deplasmanda 89-86 yendikleri maçta 43 sayı kaydederek 40 yaşında, 40 ve üzerinde sayı üreten ilk isim oldu..

Click the image to open in full size.Jordan’ın bir maçta az ya da fazla atması basketbol taraftarının efsaneyi son bir kez oynarken görme isteğinde bir değişiklik yapmadı.. Jordan’ın son senesinde Wizards’ın evi MCI Center maç başına 20.173 taraftar kapasitesiyle tam doluluk oranıyla doldu taştı.. Son sene de Wizards’ın konuk olduğu arenalarda da farklı bir resim çıkmadı.. Wizards deplasman maçlarını ortalama 19.311 taraftara oynadı..

2001 – 2002 sezonunun başında Jordan, 11 Eylül kurbanlarına 1 milyon dolarlık bağış yaptı..

Miami Heat, Jordan’a duyduğu saygıyı gösterebilmek için 11 Nisan 2003’te 23 numaralı formasını emekliye ayırdı ve Miami’nin salonuna asılan 23 numaralı formanın yarısı Bulls Kırmızısı ve diğer yarısı da Wizards Mavisi olarak tasarlandı.. Heat 15 yıl aradan sonra hem de kendi adına hiç bir zaman ter dökmemiş bir isime duyduğu saygıyı göstermek için bir formayı emekliye ayırdı..

Click the image to open in full size.16 Nisan 2003’de Jordan’ın son maçı Philadelphia’nın şansına 76ers’ın evine denk geldi.. Çok az süre almasına rağmen 15 sayı kaydetmeyi başardı.. Maçın tamamlanmasına 1:44 kala taraftara son bir imza atan Jordan kazandığı faul atışlarını peş peşe sayıya çevirdi ve salonu tıka basa dolduran taraftarlar efsaneyi 4 dakikanın üzerinde ayakta alkışladı..

Jordan her ne kadar yeniden Wizards ofisine geri döneceğini açıklamış olsa da Wizards’ın sahibi Abe Pollin ile fikir ayrılığına düştü ve 7 Mayıs 2003’te mavilerle yolunu ayırdı..

OLİMPİYATLAR VE JORDAN
Jordan, iki kez altın madalyanın sahibi olan Amerika Birleşik Devletleri takımında forma giydi.. 1984’de Bulls’a imza atmadan önce kolej öğrencisi olarak ve 1992 Yaz Olimpiyatları’nda Magic Johnson ve Larry Bird’ün de aralarında bulunduğu unutulmaz kadroda orijinal “Drem Team”in bir parçası olarak..
  Alıntı ile Cevapla