Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2006, 22:58   #6
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

JORDAN’IN MİRASI

Click the image to open in full size.Jordan’ın basketbol yeteneği henüz çaylak sezonundayken kendisini göstermeye başlamıştı.. Nefes kesen smaçları, bıktıran defansı ve karar verdiği şeyi uygulama yeteneği.. Hala play-off rekoru olan 1986’da Celtics’e kaydettiği 63 sayının ardından Larry Bird unutulmaz konuşmasında "Jordan hakkında ne düşünüyorsunuz ?" sorusuna verdiği cevapta bu genç adama duyduğu saygıyı anlatmış ve "Tanrının aramızda olduğuna inanıyorum tanrı, Jordan'a bürünmüş durumda aramızda dolaşıyor" demişti..

Jordan’ın en başarılı yaptığı şeylerden biri kendisine yöneltilen eleştirileri sıkılmadan, usanmadan yanlış çıkartmak oldu..

Bir Utah Jazz maçında Jordan 1.86’lık oyun kurucu John Stockton’ın üzerinden acımasız bir smaç yaptı.. Bu duruma oldukça sinirlenen bir Jazz taraftarı kendini tutamadı ve herkesin duyacağı şekilde bağırdı, "Kolaysa kendi boyutlarında bir adamın üzerinden smaç yapsana".. Aradan fazla geçmesine fırsat vermeyen Jordan hemen sonraki atakta 1.89 boyunda 131 kiloluk pivot Melvin Turpin’in üzerinden daha da acımasız bir smaç yaptı ve aynı taraftara dönerek seslendi, "Bu senin için yeteri kadar büyük mü ?"..

Click the image to open in full size.Jordan hem savunma hem de hücum yönüyle herkese örnek oldu.. Basketbolcunun iyi olabilmesi için her alanda faydalı olması gerektiğini fazlasıyla gösteren Jordan, 10 yıl boyunca NBA’in en skorer ismi oldu.. Wilt Chamberlain’in 4 yıl peş peşe en skorer oyuncu olarak kırdığı rekoru peş peşe 7 ile geliştirdi.. Bu kadara sayı üretirken boş durmayan Jordan NBA Defans takımına da 9 kez girmeyi başardı.. Özellikle 1998’de Jazz ile oynadıkları maçta final kazandıran basketi ile NBA’in en bitirici oyuncularından biri olarak saldığı korku ve ünü pekiştirdi.. Normal sezonda her zaman maçın sonunda son sözü söyleyen oyuncu oldu ama finallerde durum daha da beterdi takımdaki herkes, her zaman, topun bir tek Jordan’da olmasını istedi..

Bir çok yorumcu "Yeni Jordan" olarak adaylarını gösterdi.. LeBron James, Kobe Bryant, Vince Carter, Penny Hardaway ve Grant Hill bu isimlerden bir kaçı oldu.. Ama bu hep sözde kaldı..

Bulls’un başkanı Jerry Reinsdorf bir keresinde Jordan’ın 23 numaralı formasına gönderme yaparak "Michael’ın NBA için yaptıklarından sonra, bu numara ligin tamamında bütün arenalarda emekliye ayrılmalıdır ve kim "Sonraki Jordan" olacak diye gereksiz diyaloglar açılmamalıdır" dedi..

Bir çok dergi ve basın kuruluşunun yaptığı gibi Amerika’nın önde gelen Basketbol dergilerinden SLAM Magazin’de NBA’de tüm zamanların en iyi 75 oyuncusu arasında 1 numaraya "Air Jordan"ı oturttu..



ÖZEL HAYATINDA JORDAN

Click the image to open in full size.Jordan, 5 çocuktan 4 numaralı olanı.. İki büyük abisi Larry ve James, bir ablası Delores ve bir de kız kardeşi Roslyn var..

1989 Eylül’de Juanita ile evlendi.. İki erkek çocukları Jeffrey ve Marcus, ile en küçükleri olan kızları Jasmine var.. 4 Ocak 2002’de fikir ayrılıklarını örnek göstererek boşanma davası açtılar..

Click the image to open in full size.Jordan'ın babası James Jordan 23 Temmuz 1993’te Carolina otoyolunda bir dinlenme alnında Daniel Green ve Larry Martin Demery tarafından öldürüldü.. Jordan'ın abisi James R. Jordan Amerika Birleşik Devletleri ordusunda çavuş.. James 47 yaşındayken, tamamlanan Irak operasyonunun ardından Irak’ta kalmayı teklif etmişti..

Michael Jordan, üniversite "fraternity" gruplarından Omega Psi Phi’nın yaşam boyu üsyesi..

JORDAN VE İŞ HAYATI

Click the image to open in full size.Jordan, pazarlama amacıyla tarihte en çok kullanılan spor adamlarının başında geliyor.. Nike, Gatorade, Hanes, McDonald's, Ball Park Franks, Ray-O-Vac ve MCI gibi büyük firmalarının sponsorluğu altında.. 1988’de ilk kez Wheaties kutusunda görülen Jordan’ın onlarla da sponsorluk anlaşması devam ediyor..

Nike "Air Jordan" adı altında ilk kez onun için bir ayakkabı üretti.. Ayakkabının yaratıcısı Tinker Hatfield’ın spor ayakkabısı dünyasında bir dahi olarak kendine isim yapmayı başardı.. Jordan Nike ile ilerleyen yıllarda yaptığı anlaşma altında ayakkabıyı kendi markası olan "Jordan Brand"e taşıdı ancak Nike ile anlaşması halen devam ediyor..

Click the image to open in full size.Jordan Brand’in sponsor olduğu sporcular arasında NBA’den Ray Allen, Michael Finley, Derek Anderson, Eddie Jones, Mike Bibby, Gary Payton, Jason Kidd, Quentin Richardson, Richard Hamilton ve Carmelo Anthony bulunuyor.. Basketbol salonunun dışına da taşmış olan Jordan Brand beysbol oyuncularından Derek Jeter ve Andruw Jones’a Amerikan Futbol oyuncularından Marvin Harrison, Terrell Owens, Ahman Green, Eddie George, Jason Taylor ve Warren Sapp’a boksörlerden Roy Jones Jr.’a, motor sporları dünyasından AMA Superstock & Supersport takımının pilotu Montez Stewart’a, caz müzisyeni Mike Phillips’e sponsorluk yapıyor..

Jordan markası ayrıca üniversite takımlarından North Carolina, Cincinnati, California, St. John's, Georgetown, ve North Carolina A & T’nin de sponsoru..

Click the image to open in full size.1985’de giydiği Air Jordan’ın bugünkü değeri açık arttırmada 100.000 dolardan başlıyor.. Jordan, Nestle ve Crunch firmalarının da yaşam boyu maskotu ve Hollywood’a da adım atmışlığı var.. Oscar kazanacak kadar olmasa da 1996’da çekilen ve başrollerini Looney Tunes kahramanları ve Bugs Bunny ile paylaştığı ve Marslılarla savaştıkları filmde sergilediği performans kritikler tarafından "gelecek vaat ediyor" şeklinde yorumlandı !..

Click the image to open in full size.
  Alıntı ile Cevapla