Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2006, 09:19   #1
KaraBey
 
KaraBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Efsane Merson futbolu bıraktı

İngiltere Milli Takımı ve Arsenal'in eski yıldız futbolcularından olan 37 yaşındaki Paul Merson'ın futbol kariyerini noktaladığı bildirildi.
Uzun süredir, alkol ve kumar bağımlılığı nedeniyle futboldan uzak kalan eski Arsenal ve İngiltere milli takım oyuncusu Paul Merson yaptığı bir açıklama ile futbolu bıraktığını açıkladı. Merson, geçtiğimiz ay, çalıştırdığı İngiltere 1. Lig takımlarından Walshall'dan kovulmuştu. Kanat oyuncusu olarak profesyonel futbola başlayan ancak daha sonra oyun kurucu orta saha oyuncusu olarak kendini duyuran Merson, 21 kez milli takım forması giydi 2 kez de Arsenal ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Merson, ayrıca Hihgbury'de FA Cup, Lig Kupası ve Kupa Galipleri Kupası kazanan takımda da yer almıştı. Futbolculuk kariyeri boyunca uyuşturucu, kumar ve alkol problemlerinin olduğu bilinmesi rağmen her zaman takımların transfer listelerinin üst sıralarında yer alan Merson, 1997 yılında Arsenal'den 6 milyon 600 bin Euro karşılığında Middlesbrough takımına transfer olmuştu. Middlesbrough'da da başarılı bir performans sergileyen Merson, takımının Lig Kupası'nda final oynamasının yanı sıra daha bir çok başarıya imza atmasına yardımcı olmuştu. Merson, ayrıca 1998 yılında Glenn Hoddle yönetimindeki İngiltere Milli Takımı ile Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele etmiş ve takımının Arjantin'e yenildiği 2. tur maçında penaltıdan attığı gole imzasını atmıştı. Merson aynı yılın Eylül ayında, 6 milyon 750 bin pounda Aston Villa'ya transfer olmuştu.
Paul Merson, son olarak 1999 yılı Kasım ayında İngiltere'nin tarihi Wembley Stadyumu'nda Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği karşılaşmada takımının başında kaptan olarak sahaya çıkmıştı.
__________________
vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk
edenin .....
KaraBey Ofline