Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-12-2006, 05:14   #1
bjkemre06
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Ersan"ilk yıl cok zorlandım"

Ersan"ilk yıl cok zorlandım"

Click the image to open in full size.
NBA takımlarından Milwaukee Bucks'ta forma giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda Milwakuee Bucks'ta forma giyen en genç oyuncu olan 19 yaşındaki Ersan İlyasova, sezon başından bu yana oynadığı her maçta perfomansını giderek arttırıyor. Takımının en son Los Angeles Lakers'ı 109-105 yendiği karşılaşmada sonradan oyuna giren ve oyunda kaldığı 28 dakikada 2/4 iki sayi, 1/2 üç sayı ve 2/2 serbest atış yüzdesiyle maçı 9 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma ile tamamladı.
Türk oyuncu sinema dünyasının önemli isimlerinden aktör Jack Nicholson, Morgan Freeman ve Andy Garcia'nın da izlediği maçta özellikle maçın sonlarında attığı kritik üç sayılık basketle galibiyette önemli rol oynadı.
Milwaukee Bucks koçu Terry Stotts'da Ersan'dan övgüyle bahsetti. DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Stotts, "Geçen sene bu zamanlarda Ersan genç bir oyuncuydu. Bugüne kadar çok gelişti. İnanılmaz bir büyüme ve başarı sağladı. Bu yüzden artık takımda ona daha çok vakit tanıyorum.
Fiziksel olarak çok iyi, yaşından daha olgun, İngilizcesi hiç fena değil. Takım arkaşları ile de uyumu iyi. Bugün attığı 3'lük tam zamanında ve ihtiyacımız olan bir sayıydı. Giderek kendini geliştiriceğine inanıyorum ve ondan çok menunum" dedi.
Ersan İlyasova ise geçen sezon Milwaukee'de forma şansı bulamadığını hatırlatarak, "Ümit ve A Milli takımıyla katıldığım Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası'nda kendimi oldukça geliştirdim ve çok çalıştım. Dünya Şampiyonası'nda Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur olmamasına rağmen çok iyi oynadık ve ben de iyi bir performans gösterdim. O maçlarda basketbolum çok gelişti. Milwaukee'de ise şuan bazı sakatlıklar var.
Koçta bana zaman vermeye başladı. Ben de bu şansı iyi değerlendiriyorum diye düşünüyorum. NBA'de kurallar Avrupa'ya göre farklı ancak, geçen sene 2. lig de oynamak benim için çok iyi oldu" diye konuştu.
İLK YIL ÇOK ZORLANDIM
Amerika'daki ilk yılının oldukça zor geçtiğini ifade eden milli basketbolcu, "İlk senem hiç kolay değildi. İngilizce de bilmediğim için çok zor oldu. Yemekler Türk yemeklerinden çok farklıydı ama şimdi alıştım. Takım arkadaşlarımda bana çok destek oluyorlar" ifadelerini kullandı.
NBA koçları ile Türk koçları arasında da çok fark olduğunu vurgulayan Ersan, "Buradaki koçların davranışları çok daha iyi. Garanti kontratımız olduğu için farklı davranıyorlar. Burada düşünce farkı da var" dedi.
İki sakatlık geçirmesine rağmen yılmadığını ifade eden genç basketbolcu, "Çok çalıştım ve NBA gelebildim. Buraya gelmek için çok çalışmak lazım ve nerede olduğunuzu bilmeniz lazım" şeklinde konuştu.

29.11.2006Click the image to open in full size.
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline   Alıntı ile Cevapla