Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2006, 12:10   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sabit Telefondan SMS Gönderilecek

Sabit telefondan da SMS gönderilecek
Click the image to open in full size.

Türk Telekom, bugüne kadar cep telefonlarında kullanılan bir hizmet olarak bilinen SMS’in 1 Aralık'tan itibaren sabit hatlardan da gönderilebileceğini açıkladı. Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, Kısa Mesaj Servisi’nin (SMS) artık sabit hatlar üstünden de gönderilebileceği belirtildi.

Türk Telekom tarafından, 1 Aralık tarihinden itibaren kullanıma sunulan SMS hizmetiyle, TT SMS ile sabit telefondan sabit telefona, sabit telefondan GSM telefonlarına, hatta e-posta adresine ve faks numaralarına da kısa mesaj gönderilebilecek.

Açıklamaya göre, sabit telefondan kısa mesaj gönderebilmek için arayan numarayı gösterme özelliğine sahip sayısal santrale bağlı olunması ve hattın CLIP özelliğinin açık olması gerekiyor. Telefon kullanıcıları sabit hatlarındaki bu özelliği Türk Telekom’un 444 1 444 nolu müşteri hizmetlerinden açtırabilecek. Sabit telefonlara gönderilen kısa mesajları görebilmek için SMS uyumlu telefon cihazlarına sahip olmak gerekiyor. SMS uyumlu olmayan cihazlarda ise yazılı mesajlar, sesli mesaj olarak iletilebilecek.

TT SMS uyumlu telefon makineleri veya cihazları olan Türk Telekom müşterilerinin, telefonlarının ayarlar kısmına TT SMS Merkezi erişim numarası olan 0800 500 0000’ı girmeleri ve bir SMS göndererek aktivasyonlarını yaptırmaları gerekiyor.

İl içinde sadece 7 rakamlı telefon numarası, şehirlerarası gönderimde ise şehirlerarası alan kodu olan 0 rakamı ve ardından 7 haneli telefon numarası yazılarak SMS atılabilecek. Bir SMS'in uzunluğu 160 karakteri geçemeyecek.

CLIP özelliği olmayan santrallerden numara alan Türk Telekom müşterileriyle SMS uyumlu telefon makineleri olmayanlar ise, web üzerinden SMS gönderebilecekleri gibi kendilerine gönderilen mesajları da sesli mesaj olarak alabilecekler.

Günün her saatinde SMS almak istemeyen müşteriler; TT SMS’in internet sitesinde SMS almak istedikleri zamanı belirleyebilecekler.

SMS İLE OY KULLANMAK ARTIK DAHA UCUZ

Açıklamada, kullanıcıların cep telefonu kullanımından alışkın oldukları tüm yenilikçi hizmetleri TT SMS ile hayata geçirmenin mümkün olduğu belirtirken, web üzerinden aynı anda birçok telefona grup SMS atılabilirken; hava durumu, son dakika haberleri, maç sonuçları, SMS ile oylama ve benzeri hizmetlerden yararlanabilecekleri belirtildi.

Kısa mesaj ücretlerinin telefon faturaları üzerinden tahsil edileceği ifade edilirken, müşterilerin bu hizmetten faydalanmak istememeleri halinde, Telekom Müdürlüğü’ne başvurarak telefonlarının bu özelliğini kapattırmaları gerekiyor.

Açıklamaya göre, aralarında sabit telefondan E-mail gönderme servisi, faks mesaj servisi ve bilgi sorgulama servisi gibi hizmetlerin bulunduğu TT SMS tarifesinde 1 mesaj bedeli ÖTV ve KDV dahil yapılacak işlemin türüne göre 0.049 YTL'yle 0.127 YTL arasında değişen tutarlarda belirlendi.

Sabit telefonlara yönelik TT SMS Toplu mesajlaşma tarifesinde ise mesaj sayısına göre 1 mesaj bedeli KDV ve ÖTV dahil 0.047 YTL'yle 0.041 YTL arasında değişen tutarlarda belirlendi. Turkcell, Telsim ve Avea servislerine yönelik toplu mesajlaşmalarda ise yine mesaj sayısına göre 1 mesaj bedeli 0.081 YTL'yle 0.069 YTL arasında değişen tutarlarda belirlendi.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla