Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-12-2006, 18:45   #1
AyTeK54
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lightbulb Taraftar baskısı yok

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Gökhan Zan, takım gidişatından, teknik direktör Jean Tigana'nın oyuncu seçimlerine, Avrupa hayalinden, siyah beyazlı taraftarlara, milli takımın durumundan sakatlığına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı
Click the image to open in full size.

Gökhan Zan, Beşiktaş Kulübü'nün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin Aralık ayı sayısında yer alan röportajında, bu sezonki puan kayıpları ile ilgili olarak, ''Biraz şanssızlık oldu diyebilirim. Biraz da biz futbolcuların bireysel hatalarından kaynaklandı. 90 dakika oyun disiplinine ayak uyduramıyoruz ve konsantrasyon eksikliği yaşıyoruz. Yoksa futbolcular bilerek performansını aşağı çekmiyor. Tam aksine hepimiz bütün enerjimizi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Herkes Beşiktaş formasına layık olmaya çalışıyor. Kimse (Ben bu maçta kötü oynayacağım) demiyor. Tüm futbolcular, koskoca Beşiktaş forması altında, medyanın ve milyonlarca Beşiktaş taraftarının önünde kendini göstermeye çalışacaktır. Bu kayıplar biraz da yeni bir takım olmamızdan kaynaklanıyor. İkinci devre daha iyi olacağımıza inanıyorum.'' dedi.

Takımdaki en önemli sorunun ne olduğu sorusuna Gökhan, ''Sorun, konsantrasyon ve motivasyon eksikliği diyebilirim. Biz idmanda çok iyi çalışıyoruz. Gereken her şeyi yapıyoruz. Hocamızın verdiği taktiği uygulayıp çalışmalarımızı düzenli bir şekilde yapıyoruz. Ama saha içinde konsantrasyon eksikliğinden, zaman zaman oyun disiplinine ayak uyduramıyoruz'' diye yanıt verdi.

-''TIGANA, KİM ÇALIŞIRSA ONA FORMAYI VERİR''-
Gökhan Zan, ''Futbolcuların Tigana ile ilişkileri nasıl? Bazı yorumcular soğuk davrandığını ve saplantıları olduğunu söylüyorlar. Bu doğru mu?'' sorusunu ''Ben buna katılmıyorum. Çünkü onunla burada, birebir yaşayanlar biziz. Tabii ki her futbolcunun görüşü ayrıdır ama Tigana kim çok çalışıyorsa ve hak ediyorsa formayı ona veriyor. Bunu da herkes görüyor. Yıldız futbolcu, vasat futbolcu ayrımı yapmıyor. Herkese eşit derecede yaklaşıyor. Gerektiğinde Mehmet Sedef, gerektiğinde Ricardinho yedek oturmuştur bu takımda. Geçen seneden beri onunla çalışıyorum. Ama sakatlığım nedeniyle birçok maçta oynamadım. Kendimi geliştirmek için çok çalıştım. İyi olduğum halde beni bekletti, daha da hazır olabilmem için. Ben de saygı duydum. Çünkü o bir şeyleri görebiliyor. Beni ne zaman hazır görürse o zaman sahaya sürecektir, diye düşündüm. Zaten futbolculara düşen tek şey çalışmak. Gerisi hocaya aittir.'' diye yanıtladı.

Bir futbolcu olarak, şu anda Beşiktaş'ta teknik direktör değişikliğini olumlu bulup bulmayacağının sorulması üzerine Gökhan, ''Ben, o konulara girmemeliyim diye düşünüyorum. Çünkü bu büyüklerimizin bileceği bir konu. Ama tabii ki ben her zaman düşünce olarak istikrardan yanayım. Bir başarının yakalanması ve sürekliliği çok önemli. İnşallah bu kadro ve teknik ekibimizle başarıyı yakalayıp o başarıyı devam ettiririz'' dedi.

-''İNÖNÜ'DE SEYİRCİ BASKISI YOK''-
Gökhan Zan, BJK İnönü Stadı'nda seyirci baskısı olduğu yönünde yapılan yorumların hatırlatılması üzerine, ''Bu biraz abartıldı gibi geliyor bana. Tersine birçok maçımızı taraftarlarımızın bizi müthiş bir şekilde desteklemesiyle lehimize çevirdik veya kazandık. Ben şahsen, bütün takım arkadaşlarımla konuşuyorum. Bu nedenle şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, taraftarlarımızın bize yaptığı tezahüratlarda herhangi bir negatif etki hissetmiyoruz. Tersine onların yanımızda olması bize çok büyük güç veriyor. Aslında bu bir baskı değil, iyi oynayalım diye bizi kendimize getirmek için yapıyorlar. Ben bu açıdan bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle baskı hissetmiyorum. Biz bir aileyiz ve taraftarlarımız da bunu çok iyi biliyor'' şeklinde konuştu.

-''İNGİLTERE VEYA İTALYA'YA GİTMEK İSTERİM''-
Avrupa'da futbol oynamak isteyip istemediğinin sorulması üzerine Gökhan, ''Düşünüyorum ve istiyorum. İngiltere veya İtalya'da oynamak isterim. İngiltere'de oynanan oyun benim futbol stilime benziyor. İtalya ise herkesin hayali ve örnek aldığım futbolcuların çoğunluğu orada. İnşallah bu hedefim gerçekleşir'' dedi.

Türkiye'de hiçbir futbolcudan çekinmediğini dile getiren Gökhan, ''Türkiye'de bana zor gelen bir futbolcu yok ama önemli olan benim o gün iyi günümde olmam. Kötü günümde olursam karşımdaki en kötü futbolcu da olsa beni zorlayabilir'' diye konuştu.

Gökhan, takımda anlaştığı futbolcular konusunda ise ''Herkesle aram çok iyi. Kaptanımız İbrahim Üzülmez benimle sürekli ilgileniyor, maçlara hazırlıyor. Eşimle dışarı çıkacağımız zaman Koray Avcı ve Murat Şahin gibi evli arkadaşlarımızla görüşüyoruz. İbrahim Toraman ile tesislerimizde olsun milli takım kamplarında olsun sürekli beraberiz. Gökhan Güleç ile Gaziantepspor'da da beraber oynuyorduk. O yüzden iyi anlaşıyoruz'' şeklinde konuştu.

-MİLLİ TAKIM-
Beşiktaş'ın savunmasının 3 oyuncusunun milli takımda forma giydiğinin hatırlatılması ve milli takımda daha başarılı olmalarının nedeninin sorulması üzerine Gökhan Zan, ''Aslında biz Milli Takım'da da Beşiktaş'ı temsilen oynuyoruz ve bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki bu yorumlar, Beşiktaş'ın kötü gidişatından kaynaklanıyor. Mesela Antalyaspor maçına kadar ligin en az gol yiyen takımı bizdik. Belki o 4 golü yemeseydik bunlar konuşulmayacaktı. Çünkü Milli Takım'da hiç gol yemedik. Ama bence sadece defans olarak düşünmemek lazım. Başarılı olmak için takım halinde iyi olmak gerekir. Ben umuyorum ki, sezon sonunda en az gol yiyen takım biz olacağız.'' diye konuştu.

-SAKATLIĞI-
Gökhan Zan, son olarak sakatlığına değinerek, ''Bursaspor maçında Sinan Kaloğlu ile bir hava topuna çıktık. Ben havadayken kendisinin bir şarjı oldu. Çok kısa zaman diliminde yere düşmemeye, ayakta kalmaya çalışırken, dengesiz bir şekilde düştüm ve sakatlık meydana geldi. Gerçekten bu zorlu dönemde takım arkadaşlarımı yalnız bıraktığım için çok üzgünüm. Ama biz çok kaliteli ve geniş bir kadroya sahibiz. Kesinlikle şunu söyleyebilirim ki, benim yerime oynayacak arkadaşım ve arkadaşlarım yokluğumu aratmayacaklardır.'' diyerek sözlerini tamamladı

kartalhaber
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline