Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2006, 18:03   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Eurovisionda Türkiyeyi Kim Temsil Etsin

TRT Kenan Doğulu'ye teklif götürdü, gurbetçiler Gurbetçi Hadise'yi istiyor.
Click the image to open in full size. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek sanatçıyı arayan TRT yönetimi, son olarak Kenan Doğulu'ya teklif götürdü. Doğulu TRT'den birkaç gün izin istedi ve kararını üç gün içinde açıklayacağını belirtti.
Eurovision teklifi Doğulu'ya
TRT yetkilileri, Eurovision'da Türkiye'yi temsil etmesi için Kenan Doğulu'ya teklif götürüldüğünü doğruladı.
2007 yılının mayıs ayında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek şarkıcı listesinin başında, Kenan Doğlu'nun adı yer alıyor. TRT yetkilileri Doğulu'ya bir teklif götürdüklerini kabul ederken, ünlü sanatçının menajeri yaptığı açıklamada "Teklif geldi. Henüz karar verilmedi. Sanatçı, şartların oluşmasını bekliyor. Birkaç gün içinde kararını verecek" dedi. Bu yıl sipariş yöntemiyle belirlenecek şarkı ve şarkıcı seçimi için TRT yetkililerinin elinde 10'u aşkın şarkıcı ve grubun yer aldığı bir liste bulunuyor. Listede ilk sıralarda olan Kenan Doğulu'nun dışında rock grupları ağırlıkta...
Haftaya açıklanacakTercih, Avrupa Yayın Birliği'nin kurallarına göre, 1 Ekim'den sonra piyasaya çıkan şarkılar göz önünde bulundurularak yapılıyor. Ancak şu an piyasada, Nazan Öncel'in "Aşkım Baksana Bana"sının dışında "hit" olmuş yeni bir şarkı bulunmuyor. Bu arada TRT yetkilileri, konunun gündemde kalmasının temsilcimizin daha çok oy almasına katkıda bulunacağını belirtiyor. Seçilecek ismin bir hafta sonra açıklanacağı belirtiliyorGurbetçi Hadise'yi istiyor
Eurovision'da verdikleri oylarla Türkiye'yi dereceye sokan gurbetçilerin oluşturduğu gruplar, TRT'ye Hadise için baskı yapıyor.
Eurovision Şarkı Yarışması'nda verdikleri oylarla Türk sanatçıların dereceye girmesinde önemli payı olan Avrupalı Türklerin oluşturduğu fan grupları, TRT'ye baskı yapıyor. Bu grupların en büyüğü "Eurovision- Turkey.com" Belçikalı gurbetçi şarkıcı Hadise için bastırıyor. TRT'nin belirlediği temsilciye Türkiye sevgisi nedeniyle kötü şarkıcı bile olsa destek verdiklerini belirten grup, Türkiye'yi layıkıyla temsil edecek kişinin Avrupa'nın tüm ülkelerinde tanınan ve sevilen Hadise olduğu fikrinde ısrarlı. İki yıldır TRT'nin hatalı şarkıcı seçimi yaptığını belirten dört bin üyeli site, bu yıl da böyle hatalı bir seçim yapılması halinde bütün oyu veren Avrupalı gurbetçi Türklerin yarışmaya sırtını çevireceğini belirtiyor. Belçika'da yaşayan Hadise'nin "Stir me up" şarkısıyla Avrupa'nın tüm ülkelerinde tanındığı belirtiliyor.
'Popüler biri gitsin'
Birçok ülkenin 2007'de Helsinki'ye ülkelerinin en sevilen ve popüler isimlerini gönderme çalışması yaptığı vurgulanırken TRT'nin bu sene Avrupalı Türklerin de sevdiği Hadise ile başarıya ulaşacağı iddia ediliyor.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla