Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2006, 14:51   #9
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş’ın Brezilyalı futbolcusu Ricardinho, liderle aralarındaki 8 puan fark bulunduğunu ancak önlerinde çok maç olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki son dönemlerde yakaladığımız çıkışı, ikinci yarıda da skorlara da yansıtıp, ligi lider tamamlayacağız" dedi.

Ricardinho, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, son maçlarda oyun olarak gelişme içinde bulunduklarını ifade ederek, "Liderle aramızdaki 8 puanlık fark bir gerçek ama lig devam ediyor. Bu yıl kurulmuş bir takımız. Yeni takımların belli bir zamana ihtiyacı vardır. Bizim bu zamanın önünde olduğumuza inanıyorum. İnanıyorum ki yakaladığımız çıkışı ikinci yarıda da sürdürüp, ligi lider tamamlayacağız" diye konuştu.

"BURADA ÇOK MUTLUYUM"
İstanbul’u ve Beşiktaş’ı nasıl bulduğunun sorulması üzerine Brezilyalı futbolcu, "Bundan iyi olamazdı. Burada çok güzel bir kulüpte çalışıyorum. Türk insanı çok sıcakkanlı. Taraftarımız her zaman yanımda. Burada çok mutluyum" dedi.

Brezilya’da bir gazetenin, Fluminense Kulübü başkanının kendisini transfer etmek istediğini yazdığının hatırlatılması üzerine Ricardinho, "Benim bununla ilgili bilgim yok. Burada çok mutluyum. Beşiktaş’ın futbolcusuyum ve bunu değiştirecek bir şey görmüyorum" diye konuştu.

"HOCAMIN KARARINA SAYGILIYIM"
Ricardinho, Beşiktaş’ta uzun süre yedek kaldığının hatırlatılması ve son dönemlerde takımın lideri olarak görüldüğünün belirtilmesi üzerine, şunları söyledi:

"Benim yedek kulübesinde kalmam hocamızın kararıydı. Ben de buna saygı gösterdim. Liderlik konusuna gelince, bu kendiliğinden oluşan doğal bir şey. Ben her zaman takım için her şeyimi vermeye çalışıyorum. Performans olarak her zaman yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Her gün düzenli olarak işimi yapıp, maçta da yüzde yüz performansımı ortaya koymaya çalışıyorum. Ben bugüne kadar çalıştığım bütün teknik direktörlere saygı gösterdim. Burada da öyle. Çalıştığım kurumların başındaki insanlara saygı göstermem lazım. Bu hocamızın seçimiydi ve herkesin saygı göstermesi lazım. Önemli olan kimin oynadığı değil, takıma nasıl katkıda bulunduğudur."

"ALEX İLE ARAMIZDA REKABET YOK"
Ricardinho, Alex ile ilgili bir soruya, "Bizim aramızda rekabet yok. Bu rekabeti yaratmaya çalışan gazeteciler var. Ama onlara da saygı duyuyorum. Çünkü işleri bu. Alex çok iyi bir futbolcu, hatta sıradışı bir futbolcu. Kariyerinde büyük başarılar var" diye yanıt verdi.

"NOBRE’NİN ALEX’İ OLMAYACAĞIM"
Bir gazetecinin Nobre’nin geçen sezon Fenerbahçe’de Alex ile iyi bir ikili oluşturup goller attığını belirtip, "Sen de ligin ikinci yarısında Nobre’nin Alex’i olacak mısın?" sorusuna, "Ben Nobre’nin Alex’i olmayacağım, çünkü ben Ricardinho’yum. Bireyseliliğin hiç önemi yok. Önemli olan takımın kazanması.

İkinci yarıdaki çıkışımızla bu bireysellik tartışmaları da ortadan kalkacaktır.
Bazen forvetler uzun süre gol atamayıp, sonra üst üste goller atabiliyor. Nobre gol atmamasına rağmen takıma çok faydalı işler yapıyor" diye cevap verdi.

TRANSFER KONUSU
Devre arasında takıma transfer yapılabileceğinin ifade edilip, "Nasıl bir oyuncu isterdin?" diye sorulması üzerine Brezilyalı futbolcu, "Ben bir oyuncu olarak oyuncu alımında fikir sahibi olamam. Bunun kararını teknik ekip ve yöneticiler verir. Bu benim konuşacağım bir şey değil" dedi.

KLEBERSON KONUSU
Ricardinho, Kleberson’da bu sezon düşüş yaşandığını ve bu konuda bir fikrinin bulunup bulunmadığı sorusuna, "Siz dışarıdan bakıyorsunuz. Belki size oynadığı futbol hoş gelmeyebilir. Ama sizin bilmediğiniz bir nedenden dolayı takıma çok faydalı işler yapıyor olabilir" diye cevapladı.

Brezilyalı futbolcu, kendisine takılan "Rico Paşa" lakabıyla ilgili olarak da , "Paşanın anlamını biliyorum. Böyle bir lakap taktığınız için teşekkür. Bu lakap kendimi özel hissetmemi sağlıyor" diyerek sözlerini tamamladı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla