Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2006, 12:51   #1
bjkemre06
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İspanya'da doping iddaaları

İspanya'da doping iddaaları

Click the image to open in full size.08 Aralık 2006 11:00


Doping uygulamasında bulunduğu gerekçesiyle hapse mahkum edilen İspanyol doktor ismi şimdi de İspanya'nın en büyük futbol kulüpleri ile anılmaya başladı.
Click the image to open in full size.
İddiaların sahibi Fransa'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan "Le Monde". Gazetede çıkan iddialara göre, başta Real Madrid ve Barcelona olmak üzere İspanya futbol kulüplerinin "dopingçi" doktora futbolcularının tedavileri ve kontrolleri için gittikleri söylendi.

Gazete, Fuentes'in ele geçirdikleri bazı dökümanlardan yola çıkarak bu
iddiaları öne sürdüğünü, özellikle 2005-2006 yılında İspanyol kulüplerin futbolcularına tedavide bulunduğu ve doping uygulamasında bulunma ihtimalinin çok yüksek olduğunu iddia etti. Ayrıca gazete, bu dökümanlarda ismi geçen diğer önemli İspanyol kulüplerinin Valencia ve Real Betis olduğunu ve doktorun bu takımların futbolcularına da doping uygulamasında bulunmuş olabileceğini öne sürdü.

İddialar İspanyol spor basınının gündeminde bomba gibi patladı. Konuyla ilgili ilk açıklama, Real Madrid'in Brezilyalı golcüsü Ronaldo'dan geldi. Golcü oyuncu Ronaldo, iddiaları reddederek "Biz futbolcular fiziksel gücümüzü artıracak hiçbir ilaç kullanmayız. Burada saklanacak bir şey yok çünkü bu iddialar asılsız ve biz hiçbir şey yapmadık. Ayrıca her zaman bir seri kontrollerden geçiriliriz. Böyle bir şey gerçek olsaydı, bu yapılan kontrollerde ortaya çıkardı. Biz bu testlere hem İspanya Futbol Federasyonu hem de UEFA'dan her gelen yetkililer tarafından istenildiği zaman tabi tutuluyoruz. Biz sadece hasta olduğumuz zaman ilaç alıyoruz. Normal zamanda fiziksel gücümüzü artırmak için değil" dedi.

Le Monde Gazetesi ayrıca, doktor Fuentes skandalının Mayıs 2006'da
patlak verdiğini ve 2005-2006 futbol sezonunun bu tarihte sonlara vardığını ve İspanyol futbolcularında zaten önceden doping kullanmış olma ihtimallerinin yüksek olduğunu iddia etti.

Öte yandan gazete, Mayıs ayında patlak veren bu skandalda İspanyol polisinin yanlış bir yol izlediğini, sadece bisikletçilerde soruşturma yürüttüğünü, aynı doping vakalarının futbolcularda da olabileceğinin üzerine gitmediğini de savundu.

Bu iddiaların ardından İspanyol Kulüpler Barcelona, Real Madrid, Valencia ve Real Betis iddiaları reddetti fakat olayın yankıları hala gündemde sıcaklığını koruyor.
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline   Alıntı ile Cevapla