Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-12-2006, 18:55   #9
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ESKRİM
Türkiye’de Eskrim sporunun öncüsü olan Hüsnü Bey’in öğrencilerinden Fuat ve Refik Bey’ler, aynı zamanda Beşiktaş’ın kurucularındandır. İtalyan’lar karşısında en iyi dereceyi alan Fuat Balkan ise, 2.Abdülhamit tarafından Edirne’deki Harbiye Mektebi’ne Eskrim hocası olarak tayin edildi. Bu sayede bünyesine Eskrim’i alan ve yurda yayılmasını sağlayan tek Kulüp Beşiktaş oldu. Fuat Balkan’ın gayretleriyle 39 yıl aralıksız olarak Eskrim, Beşiktaş’ın en önemli sporlarından biri oldu.

1942 yılında Fuat Balkan’ın Milletvekili seçilmesinin ardından sıkıntıya giren Eskrim, bir süre sonra tamamen kaldırıldı. Birçok sporcu ise daha sonra kurulan “Tenis, Eskrim ve Dağcılık Kulübü” ne geçti.

1927 yılında Ankara’da ki ilk Türkiye Eskrim Şampiyonası’nda Fuat ve Enver Bey’lerin önderliğinde Beşiktaş Türkiye Birincisi oldu. 1928 Amsterdam Olimpiyatlarında Fuat Balkan’ın içerisinde bulunduğu 4 kişilik bir ekip, Dünya dördüncüsü oldu. Bu ekipte Fuat Balkan’ın kardeşi Enver Balkan da vardı. Enver Balkan, 1930-31 sezonunda Balkan Şampiyonasında “Balkan Kılıç Şampiyonu” oldu. 1932’den 1941’e kadar da Türkiye Eskrim Şampiyonu yine Beşiktaş’tı.
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla